Florin Cîțu, deranjat că a fost confundat cu Ciolacu: Ce hackeri sunt ăia care nu știu cine e șeful Senatului? Dădeai search pe Wikipedia


E bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect dar să îi greșești funcția”, a declarat luni, 2 mai, Florin Cîțu, întrebat despre faptul că hackerii care stau în spatele atacurilor cibernetice din ultimele zile au trecut funcția de președinte al Senatului la fotografia lui Marcel Ciolacu, în loc să-i fie atribuită lui.

Florin Cîțu a fost întrebat despre valurile de atacuri cibernetice din ultimele zile petrecute în România, revendicate de gruparea rusă Killnet, grupare care a început să atace și populația României, nu numai site-urile oficiale ale țării.

Citește și: Hakerii pro-ruși și-au schimbat tactica: Trimit mesaje pe email, WhatsApp, Messenger, pentru a induce în eroare populația. Avertismentul experților

În primul rând nu știu ce hakeri sunt ăia care nu știu cine este președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat (al hackerilor) e bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect, dar să îi greșești funcția. Cred că mai ușor îi greșeai funcția decât să greșești invers. Un simplu search pe Wikipedia și găseai cine e președintele Senatului”, a declarat supărat Cîțu. 

Sunt mai multe semne de întrebare acolo. Cred că declarațiile nu au fost cele mai benigne dintre toate, eu am spus că în general dacă e nevoie și dacă se aprobă putem să mergem în această direcție. Am văzut că e un val care încearcă să pună tot ce se întâmplă rău asupra mea”, a mai adăugat acesta.

Cât de pregătită este România din punct de vedere cibernetic

Întrebat dacă este România pregătită să facă față acestui val de atacuri, Cîțu a răspuns: „Nu e chiar un război cibernetic. Se trimit mai multe mesaje, se aglomerează site-urile care se blocheaza, nu se fură informații, nu se face nimic”.

Ce zice Marcel Ciolacu despre incident

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că este o greşeală nominalizarea sa în mesajul grupării de criminalitate cibernetică Killnet, care a revendicat atacul cibernetic produs vineri dimineaţa asupra mai multor site-uri ce aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România.

După cum aţi văzut, e o greşeală acolo, sunt şi eu, dar nu am o problemă că sunt nominalizat eu ca şi preşedinte al Senatului. Declaraţia mea a fost una foarte clară. România, dacă este nevoie, este pregătită, atât legal cât şi moral, să facă acest pas. În acest moment nu există o decizie în sensul acesta”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, vineri, 29 aprilie, notează Digi24.

Atacul cibernetic produs vineri dimineaţa asupra mai multor site-uri ce aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet şi este justificat de aceştia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).


Comentarii Facebook