Boc crede că Centura Metropolitană TREBUIE să se facă cu orice cost. Ce facem cu Băile Someșeni? - SONDAJ


Primarul Emil Boc susține că Centura Metropolitană a Clujului trebuie să se facă, indiferent de contestatari.

Acesta a fost întrebat de noua opoziție a proprietarilor Băilor Someșeni (aflate în paragină), pe terenul cărora trece Centura și care susțin că proprietățile apelor de acolo și a nămolului vor fi afectate de lucrările de construcție. 

Lucrarea să se facă. Nu putem opri o lucrare majoră, de impact uriaș pentru viața Clujului, doar pentru că unii nu doresc. Legea trebuie respectată, trebuie să avem dialog, dar nu sunt de acord ca proiectele de interes public să se oprească pentru un interes de natură restrânsă”, a declarat Emil Boc.

Avocata Stanca Gidro, proprietara Băilor Someșeni, a anunțat că va ataca proiectul Centurii Metropolitane, pentru că trece exact prin mijlocul Băilor, care vor fi distruse.  

Băile Someșeni este stațiune balneoclimaterică cu regim strict de protecție pe un areal de 24 de hectare (care include și vechile băi situate pe circa 5 hectare).

Proprietara vechilor băi, avocata Stanca Gidro, a precizat la dezbaterea privind emiterea acordului de mediu pentru proiectul Centurii Metropolitane a Clujului că aceasta trece pe terenul ei și va distruge nămolul și izvoarele cu proprietăți terapeutice.

Centura Metropolitană a Clujului va distruge Băile Someșeni. Stanca Ghidro: Omorâți Băile cu centura lui Boc

Ce proiect este prioritar pentru Cluj-Napoca?

  • Metroul
    11%
    23
  • Centura Metropolitană
    83%
    171
  • Trenul Metropolitan
    4%
    9
  • Niciunul
    2%
    4


Comentarii Facebook