Florești: Se va declara din nou stare de alertă! Marți va avea loc și o ședință FULGER a Consiliului Local

 

Update 22:30

 

"SC Quatro Eco Salub SRL, firma care are patru consilii locale ca si asociati, se afla in imposibilitatea de a asigura serviciul de salubritate pe raza comunei Floresti, lucru admis oficial si de ea. Situatiile extreme cer masuri extreme.

 

Maine, marti, sedinta de indata a Consiliului Local Floresti. Voi cere votul consilierilor locali, asociati in firma Quatro Eco Salub, pentru:

1. Retragere a Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din ADI Gelu Voevod, entitate juridica care a delegat gestiunea serviciului de salubritate pe raza celor patru comune componente

2. Retragere a Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din SC Quatro Eco Salub SRL.

3. Revocare a HCL privind majorarea capitalului social al SC Quatro Eco Salub SRL unde Consiliul Local este asociat (oricum, majorarea nu a produs absolut nici un efect, decizia luandu-se dupa exercitiul bugetar aferent 2016, acum neexistand inca buget aferent 2017 si implicit nevirandu-se nici o suma)

 

De asemenea, maine, Comitet Local pt Situatii de Urgenta, constatare situatie de urgenta. Daca nici aceasta nu este situatie de urgenta si nu va primi avizul prefectului, ii invit pe floresteni sa ii explice prefectului ce se intampla aici, la noi in comuna. Domnul profesor doctor inginer se pare ca nu intelege. Sau nu poate sau nu vrea.

 

Urmeaza apoi de urgenta prestarea serviciului de salubritate de catre o firma care sa fie capabila a presta serviciul, iar apoi o licitatie in acest sens si modificarea modalitatii de incasare a salubritatii", a scris, in cursul serii de luni, pe Facebook, primarul Horia Sulea.

 

------------------------ 

Consiliul Local Florești a fost convocat pentru ziua de marți, 31 ianuarie, în ședință de îndată pentru a discuta retragerea din ADI Gelu Voievod, primul pas în procesul de renunțare la serviciile firmei Quatro Eco Salub.

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat că este dezamăgit de activitatea firmei de salubritate, care după alocarea fondurilor de infuzie de capital acționează cu un singur utilaj în comună, pentru colectarea deșeurilor. ”Azi lucrau cu un utilaj de 7 tone, dar ei au mai multe mașini la dispoziție. Este rușinos ce se întâmplă și trebuie luate măsuri. Până acum le-am luat apărarea, pentru că am crezut că cineva le bagă bețe în roate, dar se pare că e rea voință”, a spus primarul Horia Șulea.

 

Acesta a afirmat că retragerea din ADI Gelu Voievod e un pas, dar că marți dimineața va convoca Comitetul pentru situații de urgență pentru a decreta starea de alertă în localitate. ”Decizia va fi înaintată spre aprobare prefectului. Aștept să vedem ce decizie va lua. Dacă se aprobă atunci vom putea curăța rapid deșeurile din comună, delegarea către o firmă putându-se face rapid, pe o perioadă limitată de timp”, a precizat Șulea.

 

Ședința de Consiliu Local va începe la ora 16.00.

 

În aceste condiții, este foarte probabil ca în Florești să fie licitație pentru atribuirea serviciului de salubritate. 

Comentarii Facebook