Florești: A fost demolat și gardul de pe mijlocul străzii Dumitru Mocanu. Drumurile din zona Terra se vor lărgi


Gardul de pe mijlocul străzii Dumitru Mocanu, din Florești, a fost demolat. Simbolul "nepăsarii" din Florești dispare, a anunțat primarul Bogdan Pivariu.

Astăzi am dărâmat gardul care era în mijlocul străzii Dumitru Mocanu.

Acest gard a apărut în mijlocul drumului acum mulți ani și părea a fi definiția Floreștiului.

Aceasta este o altă lucrare prin care dăm o nouă direcție Floreștiului și ne străduim să ne atingem obiectivul de a aduce infrastructura din Florești în rând cu statutul de localitate europeană”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Strada Dumitru Mocanu și ”Strâmtoarea Terra” au fost ”atacate” de Primăria Florești, care este decisă să rezolve problema traficului din acel punct prin lărgirea acestor drumuri.

Luni, 20 februarie, a început demolarea gardului din zona cartierului Terra, o zonă atât de îngustă încât nu treceau două mașini una pe lângă alta. ”Se va lărgi ieșirea din strada Dumitru Tăuțan spre drumul național și mai avem prevăzută o ieșire în drumul național și de pe strada Petuniei. Eu preconizez că vom avea proiectul gata în 2023, dacă vremea va ține cu noi”, a mai spus primarul Bogdan Pivariu, la TVR Cluj, în 21 decembrie 2022. 

332370993_1790946094634342_5340507732128577290_n.jpg

Fostul primar Horia Șulea explica anul trecut că proprietarul terenului s-a cadastrat înainte de dezvoltarea urbanistică de pe stradă și a refuzat să retragă gardul pe aliniamentul actualei străzi.

Anomalia urbanistică este acum corectată și drumul va fi lărgit. 

Comentarii Facebook