Filarmonica clujeană a ”ieșit la pensie” în 2020, fără sediu propriu, deși din 2011 autoritățile promit unul!- Adrian Oros, candidat ADU- VIDEO (P)


VIDEO Adrian Oros- ”Filarmonica clujeană a ieșit la pensie în 2020, fără un sediu propriu” 

Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj al Alianței Dreapta Unită Adrian Oros susține că este inadmisibil ca de aproape 15 ani să avem doar promisiuni pentru un sediu al Filarmonicii Transilvania, în condițiile în care Clujul este cel mai important oraș din Transilvania, și, fără îndoială, unul dintre cele mai importante centre culturale din România. 

”Filarmonica clujeană a ieșit la pensie în 2020, fără un sediu propriu, deși încă din 2011, atât Boc cât și Tișe ne povestec că aici se va edifica Centrul Cultural Transilvania. Clujul este cel mai important oraș din Transilvania și are o viață culturală foarte activă, dar nu beneficiază de spații suficiente care să permită programe culturale de anvergură. Una din principalele mele priorități ca președinte al Consiliului Județean Cluj va fi aceea de a sprijini consistent instituțiile culturale clujene. Clujenii merită acest lucru!”, susține Adrian Oros, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcție de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Povestea sediului Centrului Cultural Transilvania a început chiar în 2010, când autoritțile locale i-au chemat pe clujeni să spună cum ar vrea să arate noul sediul al Centrului Cultural Transilvania, unde trebuia să funcționeze Filarmonica de Stat. Au făcut la acea dată chiar și un concurs, cu un premiu de 15 mii de lei.  

Știrea din anul 2010 :

Clujenii pot spune cum ar vrea sa arate spatiul unde va functiona Filarmonica de Stat Transilvania - Ştiri de Cluj (stiridecluj.ro)


"Temele candidatilor calificati vor fi facute publice prin afisare intr-un spatiu deschis publicului, unde vor fi mentinute timp de 7 zile, pentru consemnarea opiniilor, sugestiilor", sustin reprezentantii primariei.

Un juriu de specialitate va stabili punctajul si cel mai frumos proiect va fi premiat. Locul intai va primi 15.000 de lei, locul doi  5.000 de lei, iar locul 3, 3.000 de lei.

Noul Centru Cultural Transilvania va fi construit pe B-dul 21 Decembrie, nr. 106. Acolo va functiona Filarmonica de Stat Transilvania, dar vor fi organizate si concerte, vor putea fi organizate conferinte si expozitii de arta.

"In afara de functiunea de sala de concerte, propunerea altor functiuni este la latitudinea participantilor-concurenti. Aceste propuneri functionale vor fi evaluate in cadrul criteriului care vizeaza diversitatea functionala", sustin reprezentantii primariei.

------------------------------------------------------------------------------------------

Acest articol este unul publicitar al candidatului Alianței Dreapta Unită Adrian Oros la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, oferit în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. Cod Mandatar CMF: 21240063

Comentarii Facebook