Dat afară în 2022, bun de șef din nou în 2024: Noul șef al Hidroelectrica Cluj este Petru Ioan Vereș, concediat în urmă cu doi ani

Dat afară în 2022, Petru Ioan Vereș este bun din nou de șef al Hidroelectrica Cluj în 2024

Petru Ioan Vereș a fost numit șef al Uzinei Hidroelectrica Oradea și al Sucursalei Hidroelectrica din Cluj, deținând ambele funcții „cu delegare”. Vereș a fost pensionat în 2022, dar a continuat să încaseze salariul pe lângă pensie pentru că nu a informat compania despre decizia de pensionare.

Această numire evident că surprinde multă lume, deoarece nu sunt foarte clare criteriile pe  are se poate lua o asemenea decizie: în 2022 nu a fost bun și a fost dat afară, în 2024 este numit din nou director! Pare mai degrabă o numire pe criterii de relații, decât de competențe. Vereș pare că a obținut poziția datorită relației personale cu Dorel Dume, fostul șef al ABA Crișuri și membru PSD, cu care a fost coleg de facultate, potrivit bihoreanul.ro.

Decizia de numire a provocat nemulțumiri chiar și în cadrul PSD Bihor, pentru că se pare că numirea nu a fost făcută nici măcăr cu acordul partidului, așa cum se procedează în mod obișnuit și nefericit în România la marile companii deținute majoritar de stat.  De această dată, mai mulți membri ai Comitetului Județean al PSD Bihor susțin că nu au fost consultați.

Comentarii Facebook