Exproprierile de la Aeroportul Cluj ar costa bugetul 9 milioane de lei. BANII LIPSESC

 

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a declarat că exproprierile necesare la Aeroportul Internațional Cluj ar costa bugetul 9 milioane de lei. Banii, însă, lipsesc, ir singura speranță este bugetul central.

 

Am discutat cu domnul președinte (n.red. Horea Uioreanu). Bugetul este destul de auster. Încă sunt o problemă acești bani. S-a discutat și la București și așteptăm niște răspunsuri pentru suplimentare de buget. Așteptăm hotărârea de guvern, ședința de Guvern care trebuie să aibă loc. În funcție de banii disponibili vom purcede din nou la exproprieri.

 

Aeroportul Cluj este un proiect foarte important al Consiliului Județean Cluj. Este un proiect strategic și ne dorim să sprijinim cu toate forțele pe care le avem”, a declarat Vakar.

 

Întrebat dacă există temerea că nu vor fi găsiți bani în bugetul din acest an pentru exproprieri, vicepreședintele CJ Cluj a spus că: ”Eu am speranțe că vom găsi. De cerut s-a cerut întreaga sumă, dar vom vedea cât se va aloca. Semnalele sunt de gândire pentru că este destul de restrâns bugetul”. 

 

Pentru că s-au început lucrările la pista de 3.000 de metri fără a fi făcute toate exproprierile, proiectul bate acum pasul pe loc, riscând amânarea termenului de finalizare.

 

Lucrările la pista Aeroportului Cluj, ținute pe loc de exproprieri și de râul Someș

Comentarii Facebook