Lucrările la pista Aeroportului Cluj, ținute pe loc de exproprieri și de râul Someș

 

Pentru că s-au început lucrările fără a fi făcute exproprierile în zona noii piste de 3.000 de metri a Aeroportului Internațional Cluj, lucrările sunt îngreunate și ar putea chiar să întârzie.

 

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a declarat că prima parte a pistei, cea de 2.100 de metri ar urma să fie finalizată până în 2013, dar numai în anumite condiții.

 

Noi sperăm ca în primăvara anului viitor. Acest lucru depinde de finalizarea exproprierilor și, de asemenea, de colaborarea cu Romatsa în ceea ce privește echipamentele de navigație.

 

Anumite categorii de lucrări se pot desfășura exact pe caseta pistei, dar pe lângă aceasta trebuie să se amplaseze sisteme luminoase de apropiere, pentru care terenurile nu sunt expropriate. Nu este finalizată exproprierea pentru zona unde vine echipamentul Romatsei, instrumentele de landing systems ILS și, de asemnea, anumite zone pe care vor veni rețele de canalizare”, a declarat Ciceo.

 

Directorul Aeroportului Internațional Cluj a mai spus că a fost nevoie de o suplimentare a bugetului cu circa 20 de milioane de lei pentru unele lucrări ”neprevăzute”.

 

Au fost niște lucrări suplimentare solicitate în mod obligatoriu de proiectant, ca urmare a unor condiții imprevizibile datorită stratului de fundare a solului. Este aproape de râul Somes, care, după cum se cunoaște, a migrat și au fost în unele zone probleme deosebit de mari cu apa freatică și cu natura solului de fundare”, a precizat Ciceo, care nu a știut să spună exact care a fost suma cu care s-au suplimentat lucrările. ”Nu am acum datele, dar sunt publicate în SEAP și pot fi găsite acolo”, a spus directorul Aeroportului.

Comentarii Facebook