Explicații suplimentare despre situația deșeurilor din Florești. Cum se va face plata

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a explicat cum se va face plata taxei de salubritate în localitate după ce a fost suspendat contractul cu firma Quatro Eco Salub.

 

Pana pe 10 februarie salubritatea se plateste catre QES. Dincolo de aceea data serviciul de salubritate se va plati de catre toti florestenii plus persoane juridice, direct catre Primarie, via ghiseul.ro, prin POS sau numerar la caserie.

 

Legat de tarif, nu e exclus ca acesta chiar sa scada cu 1-2 lei per persoana. Taxa va fi stabilita prin votul Consiliului Local, dupa calculele aparatului de specialitate din Primarie”, a scris primarul Șulea, pe contul său de Facebook.

 

Firma care a preluat contractul de colectare a deșeurilor, pe durata de 3 luni, are un program strict de lucru: ”Legat de program ridicari, se actioneaza ZILNIC (luni-sambata), cu 3 masini de gabarit mare pe Floresti, fiind vorba de MINIM 2 ridicari per saptamana.

 

In ceea ce priveste restantele Asociatiilor de Proprietari catre QES, acestea, fiind vorba de un contract comercial intre 2 persoane juridice, acestea tin exclusiv de activitatea economico-financiara a QES si colaborarea sa cu clientii sai”, a mai afirmat Horia Șulea.

 

Acesta a spus că firma Quatro Eco Salub a solicitat, în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, ”revocarea Deciziei ADI de suspendare a contactului de delegare serviciu de salubrizare. Decizie care ar fi ilegala. Unii se substituie deja puterii conferite unui judecator. QES in loc sa isi rezolve gravele probleme manageriale si organizatorice care ne-au obligat la decizia suspendarii se tin de memorii… Avem un operator nou, care isi face treaba si chiar la pret mai mic per locuitor. Ce ziceti, revocam Decizia ADI de suspendare?”, îi întrebă primarul Horia Șulea pe floreșteni.

 

Primăria a suspendat contractul cu Quatro Eco Salub și a atribuit serviciul SC Strict Prest SRL.

 

Luand in considerare incapacitatea QES si a Consiliului Local de a transa problema, miercuri, la cererea primarului Horia Sulea, AGA ADI Gelu Voievod, cu unanimitate de voturi, a decis suspendarea contractului de delegare gestiune a serviciului de salubritate pe raza UAT Floresti (contract valabil intre ADI si QES), pe o perioada de maximum 90 de zile. Apoi, pana spre ora 23 s-a lucrat in Primarie la procedura de achizitie operator nou. A doua zi a avut loc deschiderea ofertelor si negocierea conditiilor si pretului.

 

In cele 90 de zile, QES are posibilitatea de a se redresa. Sau nu. Depinde de managementul societatii”, afirmat zilele trecute primarul Horia Șulea.

Comentarii Facebook