Sambata 22 Ianuarie

Centura metropolitană a Clujului nu primește bani în 2017. Emil Boc: E sfidare la adresa Clujului

 

Primarul Emil Boc susține că Guvernul sfidează Clujul și Transilvania prin faptul că nu finanțează în acest an Centura Metropolitană a Clujului. 

 

Investiția de 138 de milioane de euro a fost inclusă în Masterplanul de Transport al României, proiectul primind un aviz favorabil de la Uniunea Europeană. 

 

Cu toate acestea, direcționarea banilor europeni se face ”din pixul” guvernului de la București, iar pentru acest an proiectul centurii de la Cluj nu a primit niciun ban. 

 

Facem toate demersurile necesare ca la o viitoare rectificare de buget să fie inclusă şi centura metropolitană. Demersurile sunt politice, nu vă gândiţi la altceva. Ceea ce cerem noi este o prioritizare a proiectelor, pentru că banii există. Nu cerem bani de la sănătate, de la educaţie, de la apărare - ştim care sunt domeniile nenegociabile. Ai 138 de milioane de euro alocaţi pentru centura metropolitană şi nu îi foloseşti, ba chiar există riscul să îi pierzi, dacă nu îi cheltui până în 2020; asta este o sfidare fără precedent la adresa Transilvaniei şi a Clujului, care este inima Transilvaniei. Banii nu se pot cheltui pentru altceva, decât dacă guvernul vrea să schimbe Master Planul. Eu sper ca eroarea să fie corectată cât mai repede cu putinţă”, a declarat Emil Boc, la Realitatea FM.

 

Avizul primit de centură de la Uniunrea Europeană vizează exercițiul bugetar 2017 - 2020. Acest lucru înseamnă că centura ar putea fi finanțată în 2018 sau chiar mai târziu, dar partea negativă este că se pierd ani prețioși, iar traficul clujean se va sufoca în scurt timp. 

Comentarii Facebook