Duminica 26 Martie

Eșec pentru Alin Tișe! S-a ales praful de cele două spitale promise, dar îl amenință pe premierul Ciucă


Alin Tișe a promis de mai mulți ani că va face un Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii și un Centru de Transplant Multiorgan. Cele două proiecte nu au fost incluse în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Tișe s-a aprins de nervi. 

Tișe spune că a primit promisiuni că proiectele se vor face din alte surse, dacă nu îl amenință pe premierul Nicolae Ciucă va fi criticat public așa cum a pățit celălalt premier, Ludovic Orban. 

Sperăm ca cele două mari proiecte să intre pe alte surse de finanțare. Am discutat personal cu premierul Ciucă și i-am explicat că este esențial pentru noi acest proiect. Referitor la Centrul de Transplant i-am explicat că este o necesitate a României, nu doar a Clujului. E păcat că ministerul Sănătății să nu trateze ca prioritate de țară acest obiectiv.

Sunt câteva orașe în Europa în care se face transplant multiorgan, patru organe în același institut. Ar aduce oameni din toată lumea. Pe lângă ce este acuma, Clujul ar fi o atracție pentru turismul medical oferind astfel de servicii. Prim-ministrul mi-a spus că știe subiectul și că nu înțelege cum am putut ca în doi an să facem ambele proiecte, să ajungem la faza de licitație. I-am explicat că muncim de doi ani la aceste proiecte și mi-a garantat că îl va susține. 

I-am mai spus lui Nicolae Ciucă că am mai avut un diferend în trecut cu fostul premier Ludovic Orban și dânsul m-a persiflat atunci ca fiind ceva nesemnificativ. Eu în fiecare zi am făcut conferință de presă până l-am convins că într-un județ în care majoritatea clujenilor au optat pentru o culoare politică nu poți veni să pui un prefect de la altă formulă politică.

Nu poți să vii ca premier să spui că faci cum vrei tu. Asta a făcut Orban și ați văzut ce a pățit. Nicolae Ciucă mi-a promis că va ține cont de proiectele noastre. I-am spus că dacă nu, o să fac ce am făcut cu domnul Orban, în sensul că în fiecare zi voi face conferință de presă și îi voi cere demisia, până când va fi finanța unul dintre spitale. Eu am speranțe. Vom vedea”, a declarat Alin Tișe la un radio local.

Tișe l-a făcut cu ou și cu oțet pe fostul premier liberal Ludovic Orban, cu care a fost adversar public. 

Alin Tișe, mesaj către Ludovic Orban: Unde să vorbim? Să vorbim în baie și să dăm înregistrarea după congres?


Comentarii Facebook