Emil Boc promite cresterea salariilor din 2011: "Oferim atat cat poate tara"! VEZI ce a zis premierul!


Emil Boc a declarat la Cluj Napoca ca salariul minim va creste si ca bugetarii isi vor recupera "o parte" din banii pierduti prin taierea salariilor cu 25%. Seful Guvernului a afirmat ca nu poate face risipa de bani, pentru ca nu ii are.

"Va pot asigura de doua lucruri: ca salariul minim raportat la cel existent in momentul de fata de 600 de lei va creste si pe de alta parte se va recupera o suma importanta din ceea ce bugetarii au pierdut incepand cu iunie 2010. Dar repet oferim atat cat poate tara si care sa fie sigur ca se realizeaza in practica, iar daca vom avea crestere economica importanta, peste nivelul prognozat, putem discuta si despre alte drepturi salariale", a declarat premierul Emil Boc.

Seful Guvernului a afirmat ca nu poate face promisiuni fara acoperire, asa cum face opozitia.

"A face promisiuni fara acoperire mi se pare o mare greseala, ceea ce face astazi opozitia, pentru ca nu are acoperire in promisiunile pe care le face. Vreau sa ii asigur pe toti romanii ca oricine ar fi la guvernare in acest moment, daca ar juca pe cartea interesului national ar face exact ceea ce facem noi. Nu ar putea face altceva, pentru ca din punct de vedere extern constrangerile sunt aceleasi, iar intern banii sunt acceasi si daca vrei sa nu duci tara de rapa trebuie sa te concentrezi pe partea care tine de dezvoltare si nu pe partea exclusiv de consum, asa cum din nefericire s-a facut in trecut si mai ales in 2008", a completat Emil Boc.

Premierul a dat ca exemplu guvernarea tariceanu, cand salariile au crescut in nestire si nu a sprijinit investitiile si dezvoltarea.

"Va subliniez ce a fost in 2008, an de crestere cu 8% si lasata tara cu un deficit de 5,2, iar noi in 2011 cand o sa avem o crestere nu de 8%, ci de 1,5 - 2 % nu o sa avem un deficit de 5,4 cat a avut Tariceanu in 2008, ci de 4,4 %. Cum sa pretinzi sa ai aceleasi drepturi si sa neglijezi infrastructura. Tariceanu a neglijat complet infrastructura si dezvoltarea si a dus toti banii in consum. Banii din vanzarea BCR daca erau in bugetul tarii cand am venit la Guvernare ne ajutau sa trecem mai repede peste aceasta perioada de criza, dar a trebuit sa ii imprumutam din alta patrte pentru ca el a introdus toti banii in consum si a lasat si tara cu un deficit de 5,4 %", a mai spus Emil Boc.

Seful Guvernului si Elena Udrea participa la Cluj la semnarea contractului de finantare europeana pentru modernizarea liniei de tramvai si a parcului central, proiecte in valoare de 50 de milioane de euro.

Comentarii Facebook