Primăria Cluj-Napoca lansează o RAZIE la clădirile vechi și prost întreținute. Amenzile vor fi USTURĂTOARE - VIDEO

 

Primăria Cluj-Napoca va lansa, în luna aprilie, un război proprietarilor de clădiri din zona centrală care nu își vor repara fațadele și vor pune, în continuare, siguranța clujenilor în pericol. 

 

În centrul Clujului sunt foarte multe familii în vârstă, pensionari în esență, cu venituri mici, dar care au reușit să aibă o locuință în centrul Clujului. Nu au bani să o refațadizeze. Le-am propus programul Primăriei prin care noi să le refacem pe banii Primăriei, iar ei să plătească în rate, timp de 10 ani de zile, refațadizarea. Dacă nu semnează nu pot să-i oblig, iar ei nu vor! Nu vor nici să se mute. Îi înțeleg într-un fel că sunt mai conservatori. 

 

Dar, pe de altă parte, altă alternativă nu voi avea, decât să aplic prevederile legii. Să aplic acele amenzi, care sunt usturătoare și regulate. Astfel încât, la un moment dat, să trebuiască că își vândă casa ca să plătească amenzile. Nu vreau să fac, însă, acest lucru pentru că nu mi-i structura așa. Din păcate nu avem alternativă, pentru că situația devine scăpată de sub control, cu riscuri majore pentru siguranța oamenilor. Din acest punct de vedere, am decis ca luna aprilie să fie luna în care, în manieră clară si constantă, vom trece la sancționarea fiecărui proprietar din zona centrală, care nu își va reabilita clădirea și va pune în pericol oamenii. Cu buna se pare că nu merge!”, a declarat primarul Emil Boc, joi seara, în emisiunea Știri de Cluj LIVE. Vezi AICI întreaga emisiune.

 

Edilul a mai precizat că responsabilitatea, în cazul unui accident, revine proprietarului clădirii, care va fi tras la răspundere penal, dacă o persoană este rănită de o bucată de tencuială desprinsă dintr-un imobil nereabilitat.

Comentarii Facebook