LICITAȚII pentru atribuirea locurilor de parcare lângă bloc. Dispare regula: Câștigă cel care depune primul cererea pentru parcare - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat, în exclusivitate în emisiunea Știri de Cluj LIVE , de joi seara, că va supune dezbaterii publice ideea scoaterii la licitație a locurilor de parcare vacante din cartierele orașului. 

 

Vreau să lansez în dezbatere publică pentru anul viitor o propunere de a modifica sistemul acesta actual de acordare a locurilor de parcare între blocuri, în cartiere, după regula primul venit, primul servit. Mă deranjează faptul că la început de an văd cozi interminabile la Primărie, cu oameni care vin din 1 ianuarie dimineața să își depună cerere ca să fie primul și să ocupe un loc de parcare în imediata apropiere sau să-și plătească abonamentul. Acum regula este că, până în 31 martie, cei care au locuri de parcare trebuie să le plătească și le au rezervate, cu condiția să plătească până la această dată. Dacă nu au plătit până în 31 martie, toate locurile de parcare se dau pe baza criteriului: primul care și-a depus cererea la începutul anului”, a explicat primarul Emil Boc.  

 

Prin litație, toate aceste locuri vacante vor fi atribuite în funcție de suma oferită. Doi sau mai mulți vecini se vor putea înscrie la licitație și va câștiga cel care oferă cel mai mult, iar apoi acesta va deține locul de parcare și își va putea prelungi abonamentul fără a mai participa al licitație anul următor. Condiția ar fi să achite locul de parcare până în data de 31 martie a fiecărui an.

 

Nu vom scoate la licitație în așa fel încât să vină alții de la alte blocuri și să le ia oamenilor locurile de parcare. Prin asta se va elimina ideea că un locatar a ajuns cu 30 de secunde mai repede decât celălalt să depună cererea și să fie nemulțumit. Să spunem că se eliberează în tot Clujului 1.000 de locuri de parcare, în afara celor care sunt plătite legal cu abonamente, și la aceste 1.000 de locuri de parcare au dreptul să participe la licitație cei din blocul aferent, unde se află locul de parcare, astfel că nu mai este nici un motiv de supărare între locatari. Altfel nu ai criteriu de departajare. Criteriul acesta cu regula celui care depune primul cererea mi se pare depășită”, a mai spus Emil Boc.

 

Vezi AICI întreaga emisiune moderată de Delia Cărbune.

Comentarii Facebook