Emil Boc: N-aș vrea ca alianța PNL - PDL să fie una anti-Băsescu - VIDEO

 

Fostul premier Emil Boc a declarat că alianța PNL - PDL să fie una anti-Băsescu, ci să adune dreapta.

 

N-aș vrea ca această alianță să se ducă din nou într-o alianță anti Băsescu. Am văzut câteva voci la liberali, pe domnul Orban ”Să nu aud de Băsescu”. De la democrat liberali mai rezervați puțin, dar fără să aibă o poziție mai bună. Într-o asemenea alianță nu ai voie să respingi pe nimeni, pentru că ai nevoie de fiecare vot de pe dreapta pentru a câștiga. Sper să nu se ducă într-o alianță a orgoliilor. Nu vor putea câștiga numai de PNL și PDL.

 

E normal că s-a început cu primele două formațiuni, dar trebuie adunați toți pentru a face 50%.

 

Nu avem încă PNL și PDL nici pe hârtie 51% și aș fi atent la toți partenerii cu care să comunic, în limitele dezbaterii politice. Drumul este corect, dar atenție la derapaje”, a declarat Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. (Vezi AICI declarația la minutul 2.00)

 

Până la prezidențiale nu va fi o fuziune, nici juridic nu s-ar putea face”, a adăugat Emil Boc. Despre orgoliile liberalilor, care au anunțat că PNL este un partid istoric și cu blazon, fostul președinte al PDL a spus că: ”Există orgolii de ambele părți. Și PDL va spune că a dat președintele, primul ministru și trei primari generali ai Capitalei. Și noi avem un portofoliu. Și PNL are un blazon. Dacă acestea se pun în față, după părerea mea s-a terminat”, a mai spus Emil Boc. 

 

Fostul premier a spus că trebuie impusă o voce fermă.

 

Întrebat dacă a fost întrebat despre alianță, Emil Boc a spus că a fost întrebat și că și-a spus părerea. 

Comentarii Facebook