Emil Boc găzduiește la Bruxelles un eveniment despre ”exodul de creiere”


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, găzduiește la Bruxelles dezbaterea privind ”Exodul de creiere în Uniunea Europeană”, alături de reprezentanți ai Legislativului și Executivului European

Dezbaterea are loc joi, 5 decembrie, de la ora 17:30.

Dialogul își propune să analizeze ce poate face Uniunea Europeană pentru cetățenii săi, astfel încât să transforme ”exodul de creiere” într-un ”câștig de creiere”.

Scopul este de a împărtăși experiențe cu privire la modul în care autoritățile locale și regionale pot combate ”exodul de creiere” în zonele lor, identificând în același timp nevoile și resursele pentru a face față fenomenului, la nivel național și la nivel european”, informează grupul Popularilor Europeni din cadrul Comitetului European al Regiunilor.

La dezbatere vor fi prezenți primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski, comisarul european responsabil pentru democrație și demografie, Dubravka Suica, cât și membrii ai Parlamentului European.

Emil Boc a fost desemnat raportor în cadrul Comitetului European al Regiunilor privind fenomenul de ”brain drain”, iar recent a prezentat raportul ”Exodul creierelor în Uniunea Europeană”, care a fost și adoptat în unanimitate în Comisia SEDEC a Comitetului European al Regiunilor.

România este afectată de exodul intelectualilor, iar potrivit raportului publicat de Banca Mondială, aproape 40% dintre emigranții români sunt absolvenți de studii superioare, scrie Calea Europeană

Foto: EPP Group CoR/ Twitter

Comentarii Facebook