Emil Boc este personajul filmului de foarte scurt metraj "Resident Emil", realizat de un jurnalist clujean


Jurnalistul Vasile Hotea-Fernezan, angajat la TVR Cluj, a realizat un film de scurt metraj, care il are ca "erou" pe Emil Boc, si care poarta numele "Resident Emil".

Filmul va fi prezentat in premiera, vineri seara, in cadrul festivalului International de filme de scurt metraj Tres Courts.

"Am intrat in competitie cu filmul 'Resident Emil', care are o durata de trei minute si care va fi proiectat vineri seara. Pelicula il are ca personaj principal pe Emil Boc. Prin candidatura la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc imi promoveaza filmul care, sunt convins, va fi bine primit de public. As vrea ca si Emil Boc sa vina. Nu pot sa spun ca este chiar un film, ci mai mult o gluma politica, o parodie horror", a spus Vasile Hotea-Fernezan.

Parodia "Resident Emil" a fost filmata in martie 2012, nefiind folositi actori profesionisti. "Am filmat totul in circa 24 de ore si nu am folosit actori, ci membri ai familiei si prieteni. Am fost si regizor si le-am dat indicatii, totul fiind facut intr-o atmosfera relaxanta. Imaginea, desenele animate si montajul sunt facute de colegi de la TVR Cluj, respective Szoke Szilard - imagine, Ligia Smarandache - animatia si Radu Simu - montajul. Fiecare dintre ei are o mai mare contributie la film decat mine, eu am avut ideea, oamenii s-au pus pe treaba si apoi totul a decurs oarecum simplu, ca o joaca, ne distram si muncean nopti in sir", a mai spus Vasile Hotea-Fernezan.

"Cred ca Emil Boc s-a inscris in lupta pentru Primaria Cluj-Napoca tocmai pentru a-mi promova filmul si imi pare rau ca nu poate veni la proiectie. Emil Boc a avut ghinionul sa joace in acest film pentru ca prenumele Emil seamana mult cu Evil, si pentru ca a fost 'resident' la Guvern, iar acum vrea sa fie si la Primarie. Este un politician care s-a expus ironiei prin statura sa politica. Cosmarul sau cu gastele uriase poate explica cosmarul provocat natiunii. Filmul a pornit de la o analiza a politicului", a mai adaugat regizorul amator.

Comentarii Facebook