Vineri 19 August

Emil Boc despre actualul premier: ”Victor Ponta face mult rău imaginii României”


Fostul prim-ministru Emil Boc consideră că Victor Ponta a fost iresponsabil când l-a acuzat pe Traian Băsescu de dosare politice , "fără nicio dovadă elementară", adăugând că premierul este "invidios" pe preşedinte pentru că "are reacţii umane la situaţii umane".

"Este inadmisibil ca într-o ţară din Uniunea Europeană un prim-ministru să formuleze acuzaţii de dosare politice la adresa şefului statului, fără nicio dovadă elementară, şi acel prim-ministru să mai fie în funcţie. În UE nu există asemenea practici politice iresponsabile din partea şefilor de Guvern. În UE liderii ţării respectă Justiţia şi statul de drept. România este în UE, şi nu o republică bananieră, precum în concepţia lui Victor Ponta. Orbit de bătălia politică cu preşedintele Traian Băsescu, Victor Ponta face mult rău imaginii României. De altfel, Ponta este invidios pe preşedinte, pentru că acesta are reacţii umane la situaţii umane, ca să ne referim doar la cazul Cioabă", a spus Boc, informează Mediafax.

Ponta a declarat, vineri, că gestul președintelui de a-l suna pe medicul Şerban Brădişteanu pentru a-l ruga să meargă în Turcia pentru a analiza starea de sănătate a lui Florin Cioabă, după ce "i-a făcut dosar penal" este revoltător.

"Dacă e vorba de un cetăţean român aflat într-o situaţie specială, copii, cazuri cu totul speciale, statul român, atât cât putem să ne permitem, nu putem foarte des, sigur că, pe cheltuiala statului român, intervenim în situaţii cu totul şi cu totul speciale", a spus Ponta.

Acesta a arătat că în cazul autointitulat-ului ”Rege al romilor”, Florin Cioabă, medicul Şerban Brădişteanu a plecat în Turcia pe banii familiei.

"Mă bucur că doctorul Brădişteanu nu are termen la tribunal, că i-a făcut Băsescu dosar. Deci, Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia şi mă bucur că nu are termen la tribunal, că nu putea să meargă doctorul Brădişteanu, pentru că trebuia să se ducă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar. Apropos de ticăloşie şi de tupeu, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să-l suni la telefon să-l rogi să ajute pe cineva", a spus Ponta.

Comentarii Facebook