Emil Boc: "Daca nu eram prim-ministru, Autostrada Transilvania nu se facea" VIDEO


Premierul Emil Boc a lasat modestia la o parte si a declarat in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, ca "daca nu eram prim-ministru, Autostrada Transilvania nu se facea!".

"Eu nu sunt inginer si nici contabil. Eu sunt un om politic, care a stiut care sunt prioritatile acestui oras. Cat am fost la guvernare m-am asigurat in 2009 ca se face Autostrada Transilvania. Aici pot sa spun cu subiect si predicat, simplu si clar, daca nu eram prim-ministru Autostrada Transilvania nu se facea. E adevarat ca ma laud. In general sunt modest, dar de data asta nu mai vreau sa fiu modest si sa spun foarte clar, daca nu eram in pozitia aceea nu se investeau cei peste 800 de milioane de euro necesari sa se faca cei 54 de kilometri", a spus Emil Boc.

 

Ce i-ar spune Emil Boc lui Apostu, daca l-ar vedea in fata VIDEO

 

Intrebat daca nu e o nereusita faptul ca nu a fost continuata autostrada, Emil Boc a continuat: "Uitati ce am facut. Acum trebuie sa isi dea adevarata masura a valorii lor urmatorii ministri de la Cluj, care sunt din cabinetul actual. Am terminat proiectarea pentru ceea ce inseamna tronsonul de la Gilau la Mihaesti, spre Nadasel. E gata, e in buget si trebuie numai sa fie executat. Am terminat proiectarea, am facut exproprierile si am pregatit ca sa intre buldozerele. Am alocat banii de la buget. Ca licitatiile s-au reluat, asta e treaba lor, care fac licitatiile. Nu ma pricep eu la treburile astea. Vreau sa vad daca acest guvern, anul acesta incepe lucrarile cum trebuia sa incepem noi la tronsonul de la Gilau la Mihaesti, pentru Autostrada Transilvania.

Eu cer guvernului Ponta sa duca mai departe proiectele din buget, care erau prevazute spre finantare. Acest lucru ii cer. Cand am facut bugetul pe 2012, acest tronson avea asigurata sursa de finantare.

In al doilea rand, am obtinut un lucru pe care nimeni nu il credea. Finantarea din bani europeni a Autostrazii Transilvania. Acest lucru a fost posibil pentru ca, dupa renegocierea contractului cu Bechtel, Uniunea Europeana a spus ca este de acord cu introducerea in finantare a autostrazii, pentru ca acum este corect sustinut financiar. Acum acest guvern are misiunea sa dea banii europeni pentru continuarea lucrarilor", a adaugat Emil Boc.

"Se zice despre Autostrada Transilvania ca este o centura din partea cealalta a Clujului", a spus moderatoarea emisiunii, Deli Carbune, iar Emil Boc a replicat: "Cei care stau in Manastur si Zorilor pot sa aprecieze diferenta de trafic fata de cand treceau toate TIR -urile pe Calea Turzii, pe Observator, pe Zorilor - Manastur, prin tot Manasturul. Imi amintesc cum aratau soselele vara, cand sub greutatea TIR -ului intrau in asfalt 30 de cm si faceau sant".

 

Vezi AICI emisiunea in care Emil Boc a raspuns unor intrebari importante.

 

Comentarii Facebook