Emil Boc a promis că va construi un nou campus studențesc la Cluj: „Cel mai probabil va fi în afara orașului”


Un nou campus studențesc va fi construit la Cluj. Primarul Emil Boc a declarat că sunt discuții cu primarii din 5 localități de lângă Cluj-Napoca, dar și cu rectorii universităților, cu privire la realizarea acestui proiect.

Cel mai probabil va fi în afara Clujului. Clujul nu are astăzi o soluție, în granițele administrative, pentru un campus universitar de amploarea pe care îl cere centrul universitar. Suntem în dialog permanent cu primarii din zona metropolitană. Sunt vreo cinci soluții care se analizează. Suntem în discuții cu toți rectorii universității clujene și le analizăm aceste elemente, de a pregăti realizarea unui campus cel mai probabil în afara ariei administrative a Clujului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

De fapt acum ce mai e Clujul administrativ. Noi de mult nu mai tratăm Clujul în granițele lui administrative. Vedeți că toate proiectele mari le gândim în perspectiva metropolitană. Dacă vedeți transportul, dacă vedeți partea de tren metropolitan, partea de metrou, de culoar de mobilitate pe malul Someșului, acum avem două proiecte pe care le pregătim sau le analizăm: e vorba de un masterplan integrat dezvoltare urbană. Nu putem face un singur PUG metropolitan pentru că actualul cadru legislativ nu ne permite. Chiar și legea consorților administrative nu ne dă forța obligatorie a unui singur PUG pentru întreaga zonă metropolitană, dar ne dă posibilitatea să le coroborăm”, a mai spus Emil Boc.

De asemenea, primarul a dezvăluit că, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, a început să se lucreze la un masterplan educațioanl în zona metropolitană. „Vom mapa educațional zona metropolitană. Vrem să aducem infrastructura educațională acolo unde învață copilul, în localitățile unde sunt mai mulți copii, cel puțin până la nivel de liceu. Aceste proiecte educaționale le gândim deja din perspectivă metropolitană, pentru că în anul 2050 în Cluj-Napoca și zonele învecinate vor fi un milion de locuitori”, a mai transmis edilul.


Comentarii Facebook