Emil Boc a plecat în China. Care e scopul vizitei? - FOTO

 

Primarul Emil Boc a semnat acordul de colaborare dintre municipiul Cluj-Napoca şi oraşul Ningbo, China, după ce, în prealabil, Consiliul Local a aprobat acest acord în şedinţa din 28 mai 2014.

 

Acordul propune colaborarea şi susţinerea reciprocă în domeniile economic, comercial, educaţional şi medical.

 

De asemenea, primarul Emil Boc a participat la Forumul Primarilor din Europa Centrală şi de Est organizat de Primăria oraşului Ningbo, China, în cadrul căruia a prezentat municipiul Cluj-Napoca şi oportunităţile de investiţii în oraş, în special proiectul Cluj Innovation City.

 

La Forum participă reprezentanţi a 16 oraşe şi municipii din 13 ţări din Europa Centrala si de Est.

 

Primarul Emil Boc a participat şi la Conferinţa de cooperare în domeniul educaţional dintre Ningbo şi universităţile din Europa Centrală şi de Est. În cadrul acestei conferinţe, edilul a prezentat profilul universitar al oraşului, politicile municipiului în domeniul educaţiei şi oportunităţile de colaborare universitară.

 

Cheltuielile de deplasare, cazare şi masă pe teritoriul Chinei sunt suportate de Primăria oraşului Ningbo.

 

Oraşul Ningbo are o populaţie de 5.7 milioane de locuitori şi este recunoscut prin dimensiunea economică, istorică, universitară şi culturală. Ningbo este unul din oraşele pilot din China în domeniul inovării şi a obţinut în 2013 statutul de oraş cu cel mai bun mediu investiţional din China.

Comentarii Facebook