Luni 2 August

Marian Preda, liderul Fundației Mișcarea Populară, și-a dat demisiaMarian Preda a anunțat că și-a depus demisia din funcția de președinte al Fundației Mișcarea Popuară, din motive personale, precizând că va pleca de la șefia fundației cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

În data de 10.06.2014, mi-am depus, din motive personale, demisia din funcția de Președinte al Fundației Mișcarea Populară. Mă retrag din fruntea Fundației cu satisfacția că în cele 14 luni în care am condus-o, alături de membrii fondatori, de echipa tehnică, de coordonatorii județeni, de voluntari, de cei peste nouă mii de membri și cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Președinte Traian Băsescu, am făcut din Fundația Mișcarea Populară o instituție cunoscută și respectată, un vector important al promovării valorilor, principiilor și soluțiilor de centru-dreapta în spatiul public din România”, se arată într-o declarația a lui Marian Preda remisă agenției MEDIAFAX.

Acesta a șinut să le mulțimească tuturor pentru sprijinul acordat, pentru contribuția comună la acest proiect.

Îmi amintesc cu bucurie de cele peste 200 de întâlniri organizate în toată țara, de dezbaterile publice pe teme esențiale pentru România, de mesele rotunde închise presei organizate de Fundație, în care cei mai buni specialiști au formulat propuneri de politici publice, soluții la problemele societății; îmi amintesc de marșurile și mitingurile organizate în stradă pentru a apăra justiția și statul de drept, pentru a protesta împortiva măsurilor aberante ale Guvernului. Am revăzut discursurile mele publice, documentele importante lansate de Fundație sau de mine în numele ei, Manifestul, criteriile de selecție promovate de Fundație, Strategia Fundației, comunicatele publice; toate au fost scrise sau rostite sincer, cu bună-credință și, din punctul meu de vedere, toate rămân valabile”, adaugă Preda.

Fostul lider al Fundației Mișcarea Populară spune că pleacă din funcție ”cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, că ea va trebui să vină din exterior”.

Nu mă retrag, însă, într-un turn de fildeș, revin în turnul de veghe al mediului academic, al societății civile. Sunt convins că de acolo va veni până la urmă schimbarea în bine a României”, încheie Preda.

Comentarii Facebook