Elevii din zona Metropolitană Cluj, care învață în municipiu, vor beneficia de transport gratuit

 

Elevii din zona Metropolitană Cluj (comunele Apahida, Florești, Baciu, Ciurila, Chinteni, Feleacu și Cluj-Napoca) vor beneficia de transport transport gratuit păe mijloacele de transport în comun.

 

Toti elevii scolarizati in Cluj-Napoca au fost prinsi in bugetul alocat pentru acest program comunitar, vorbim de 37.000 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Prin urmare si cei care vin din alte localitati, cata vreme ajung la scoala aici sunt luati in evidenta. Daca fara transportul asigurat de CTP aceasta facilitate este numai de la granita municipiului, pentru acele comune care au solicitat deja rute de transport metropolitan, parintii nu mai au costuri sa ii duca pana la intrarea in Cluj-Napoca”, a declarat purtătorul de cuvât al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Primarul Emil Boc a explicat că autobuzele Companiei de Transport Persoane (CTP) Cluj-Napoca circulă deja în Baciu. ”Împreună cu primăriile din zona metropolitană am ajuns la o soluție, utilizând prevederile legale, care deja a fost aplicată în comuna Baciu și poate fi aplicată și comunelor Florești și Apahida: conceperea de trasee speciale de transport public, altele decât cele pe care Consiliul Județean Cluj le-a scos la licitație. În acest sens, este necesar ca acele Consilii locale din localitățile interesate să adopte Hotărâri de Consiliu local, prin care să stabilească noi trasee decât cele licitate de Consiliul Județean și să solicite Asociație Metropolitane de Transport Public operarea acestor trasee de către CTP Cluj (RATUC).

 

În momentul în care vom avea aceste hotărâri ale Consiliilor locale, în calitate de președinte al Asociației voi lua act de hotărârile adoptate și voi cere Companiei de Transport Public Cluj să preia noile trasee, așa cum am procedat pentru comuna Baciu”, a spus Emil Boc.

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca a spus că ”cele 50 de autobuze noi pe care le vom achiziționa în acest an pentru CTP, alături de cele 10 troleibuze noi achiziționate anul trecut și cele 4 tramvaie ultramoderne sunt doar o parte a măsurilor pe care le punem în practică pentru modernizarea transportului în comun la Cluj”.

 

RATUC intră în Florești din 1 martie. Cât vor fi tarifele și un exemplu de traseu?

Comentarii Facebook