Duminica 28 Aprilie

Elena Udrea: ”Banii de la Hidroelectrica i-au folosit cei din partid. De ce sunt obligată să plătesc eu?”


Fostul ministru Elena Udrea așteaptă verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul Hidroelectrica, în care are termen pe 31 ianuarie 2024, după ce a fost deja condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Dosarul Hidroelectrica este ultimul în care este acuzată Elena Udrea, iar la ultimul termen de judecată, desfășurat în urmă cu o săptămână, pe 12 decembrie, aceasta a încheiat făcând în fața instanței o serie de dezvăluiri senzaționale.

Elena Udrea a declarat în fața Înaltei Curți că de banii de la afaceristul Bogdan Buzăianu nu a beneficiat ea, ci partidul și oamenii de partid, indicând-o chiar pe una dintre denunțătoarele din dosar, Maria Topoliceanu.

Partidul PDL era condus la acea vreme de Emil Boc.

Elena Udrea a fost acuzată în acest dosar că a comis un trafic de influență de 3,4 milioane de euro în favoarea afaceristului Bogdan Buzăianu. Curtea de Apel București a constatat intervenția prescripţiei, iar apelul s-a judecat la Înalta Curte.

La ultimul termen de judecată, din data de 12.12.2023, Elena Udrea spunea că de banii dați de Bogdan Buzăianu nu s-a folosit ea, ci „cei de la partid”, numind-o pe fosta ei prietenă Ana Maria Topoliceanu, devenită denunțătoare în acest dosar.

Eu nu am luat banii. Acești bani au fost o donație la partid și au fost mulți care au venit cu sponsorizări. Eu am fost trasă la răspundere pentru că eram șefă de partid la acel moment. Doamna Topoliceanu plătea chirie de 4000 de euro, se plimba cu mașini scumpe și din banii ea cheltuia în interesele personale. Eu am informația strict de la Topoliceanu despre acei bani. De acești bani s-au folosit cei din partid, de ce sunt eu obligată să plătesc pentru ceea ce nu am făcut?!”, a declarat Elena Udrea în ultimul cuvânt.

Comentarii Facebook