ELENA UDREA a dat un SMS unor jurnaliști, în direct. Riscă să fie trimisă după gratii

 

ELENA UDREA a trimis, miercuri seara, în timpul unei emisiuni, jurnaliştilor Ion Cristoiu şi Cătălin Striblea un SMS.

 

Udrea are interdicție de a da declaraţii presei în legătură cu cauzele penale în care este implicată, așa că cei doi nu au dat publicității conținutul SMS -ului. 

 

”Daca ni l-a trimis nouă personal, nu îl cititm”, i-a spus Cristoiu lui Striblea, care, la rându-i, a confirmat primirea SMS-ului.

 

”Ce scrie aici s-ar putea să depăşească cadrul cu pricina”, a arătat Striblea, referitor la interdicţia Elenei Udrea. 

 

Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat situaţia: ”Ion Cristoiu și Cătălin Striblea au primit un sms de la Elena Udrea aseară, în timpul emisiunii de la B1 TV. Există siteuri și voci care le cer să predea sms-ul judecătorului, pentru că el ar dovedi că Elena Udrea încalcă interdicția de a discuta cu presa cazurile în care este anchetată.

 

Cei doi nu au nici o obligație legală de a face asta! Dimpotrivă, au o obligație față de sursa lor Elena Udrea de a nu face asta. Ce le-a comunicat Udrea rămîne între ei. Este o datorie.

 

(...) Dacă Ștriblea și Cristoiu ar fi primit pe telefon nu un sms de la Udrea, ci ceva mult mai serios, un document care afecta siguranța națională, strict legal ei nu ar fi trebuit să-l dețină. Dar, ca ziariști, dacă l-ar fi considerat relevant pentru interesul public, puteau să-l dezvăluie fără ca să-și încalce în nici un fel regulile profesiei. Altfel cum credeți că se întîlnesc reporterii CBS sau CNN cu ideologii rețelelor teroriste? Cărînd poliția după ei ca să-i dea în gît pe intervievați?! E dreptul DNA să o cerceteze pe Elena Udrea. Dar nu vînîndu-i comunicațiile cu ziariștii sau cu avocații", a scris Tolontan pe blogul personal. 

Comentarii Facebook