Luni 28 Noiembrie

Educația sexuală va fi studiată în școli, proiectul de lege a fost adoptat


Legea educației sexuale în școli a fost adoptată astăzi în Parlament. Aceasta a fost adoptată astăzi în Parlament cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

Deputații au adoptat, marți, Legea privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli, după dezbateri aprinse în plen. Astfel, pentru adoptarea legii s-au înregistrat 224 de voturi ”pentru”, 1 vot ”contra” și 49 de ”abțineri”. Legea prevede introducerea educației sanitare în școli începând cu clasa a 8-a, doar cu acordul scris al părinților.

Actul normativ pentru modificarea şi completarea legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost sesizată de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională, însă judecătorii CCR au respins obiecţiunile formulate de şeful statului. Astfel, acesta a retrimis legea în Parlament, spre reexaminare. Înainte ca legea să fie supusă la votul final, parlamentarii PSD și AUR au aruncat cu vorbe grele la adresa deputaților USR, care nu sunt de acord ca legea să se numească ”pentru educație sanitară”, ci pentru ”educație sexuală”, scrie Știrile Pro TV

Legea reglementează posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie. De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului.

Textul adoptat iniţial de Parlament prevedea că în unităţile şcolare se derulează sistematic, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie.

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook