S-a votat cu scandal legea educației sexuale în școli. Clujeanul Coleșa: Nu avem nevoie de masturbarea copiilor


Deputații au votat și aprobat Legea privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli, dar au fost discuții încinse pe marginea acestui subiect.

S-au înregistrat 224 de voturi ”pentru”, 1 vot ”contra” și 49 de ”abțineri”.

Legea prevede introducerea educației sanitare în școli începând cu clasa a 8-a, doar cu acordul scris al părinților.

Actul normativ pentru modificarea şi completarea legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost sesizată de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională, însă judecătorii CCR au respins obiecţiunile formulate de şeful statului. Astfel, acesta a retrimis legea în Parlament, spre reexaminare.

Textul adoptat iniţial de Parlament prevedea că în unităţile şcolare se derulează sistematic, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie.

În cererea de reexaminare se preciza că prin introducerea sintagmei “educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară”, textul de lege se îndepărtează de principiul “promovării educaţiei pentru sănătate” prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Deputaţii au reformulat textul, stabilind “derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Între cei de la PSD și AUR a fost un schimb de replici acid. Deputatul AUR Cluj, Ilie Coleșa: ”Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a alege cum ne creștem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenți, de sexualizarea lor, într-un cuvânt”.

Deputatul USR Simina Tulbure: ”Nici n-am înțeles ce a spus, pentru că de fapt nici el n-a înțeles ce a spus. Trebuie să vorbim mai mult despre educația sexuală, nu cea sanitară. Trebuie să vorbim despre sex într-o țară în care suntem numărul 1 la mame minore, da? Mame minore ...”.

Deputat PSD: ”Nu cred că știți ce credea Lenin despre familie și despre rolul femeii în societate”.

Deputatul PSD Adrian Solomon: ”Bazaconiile pe care le spun unii și alții de la această tribună nu au nicio legătură cu legea. Au legătură doar cu un amendament pe care o fostă colegă de-a noastră l-a strecurat pe la egalitate de șanse, crezând că astfel va introduce în școli nu știu ce programe revoluționare despre cum și în ce fel trebuie să transformăm tinerele generații în progresiști sau neo-marxiști..sau ce să-i facem”.

Sursa: Stirileprotv.ro

Comentarii Facebook