După ce au tăiat mai mulți copaci din oraș, Boc anunță că începe „ofensiva verde” în Cluj-Napoca


Primarul Clujului susține că clujenii se vor putea bucura curând de un oraș verde. Potrivit acestuia, 1.425 de arbori de talie mare vor fi plantați în această primăvară, iar alții 100.000 de arbori vor fi plantați în oraș până în 2030. 

„Spiritele” par să se liniștească, după ce Primăria Cluj-Napoca a luat decizia controversată de a tăia sute de copaci de la Someș, sub pretextul că vrea să amenajeze malul râului. Clujenii au fost și revoltați după ce Primăria a permis tăierea copacilor din jurul bisericii Sf. Mihail din centrul Clujului. Activiștii civici i-au cerut explicații edilului clujean, care a spus însă că orice acțiune urbanistică este făcută după un plan. 

A început „ofensiva verde” în Cluj-Napoca. 132 de arbori de talie mare au fost plantați pe noul drum care face legătura cu Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC). În această primăvară vor fi plantați 1425 de arbori cu balot mare la rădăcină din specii precum aces, tilia, platanus sau rubinia. Locurile de joacă din oraș vor fi umbrite de 400 de arbori. De asemenea, 1335 de arbuști vor fi plantați în spațiile verzi ale școlilor și grădinițelor, în parcuri și pe aliniamentele stradale”, a scris Emil Boc pe Facebook. 

Boc spune și că în toate zonele unde au fost demolate garaje, Primăria Cluj-Napoca va crea spații verzi. 

Nu în ultimul rând, anul acesta, orașul nostru va fi colorat de peste 239.000 de flori (material dendrofloricol) plantate în toate cartierele”, a mai adăugat Boc. 

Comentarii Facebook