Joi 23 Martie

După 8 ani, Primăria Cluj-Napoca termină Drumul Lombului (1,6 km), dar vrea să facă metrou de 9 km în 4 ani - FOTO


Primarul Emil Boc se laudă cu Drumul Lombului, de 1,6 kilometri, care este aproape finalizat, după ce lucrările au început în 13 noiembrie 2013., fix acum 8 ani.

Știri de Cluj a participat la evenimentul de acum 8 ani, când primarul Emil Boc anunța cu elan că dealul Lombului va căpăta o altă față în următorii 15 ani, urmând că găzduiască un mic oraș de 100.000 de locuitori.

Avem o suprafață totală în Lomb de 267 de hectare. Este o suprafață disponibilă pentru lucru de 237 de hectare. Centrul de Industrii Creative și IT ocupă o suprafață de 7,34 de hectare. Mai avem un Centru de dezvoltare a afacerilor, care este în evaluare în momentul de față și probabil că anul viitor va începe lucrarea și la el.

Mai avem 8,4 hectare pentru casele familiale date tinerilor și revoluționarilor în Lomb de primarul Funar. De asemenea, mai avem depus spre aprobare proiectul de drum de patru benzi pentru acces în zona Lombului, pe proprietatea Primăriei, astfel încât să realizăm un acces modern în această zonă. 

Proiectul coroană este Cluj Inovation City, pe o suprafață de 202 de hectare. Acest proiect vrem să-l depunem alături de Consiliul Județean Cluj la Uniunea Europeană, care va însemna peste 100.000 de locuitori în următorii 15 ani și peste 20.000 de locuri de muncă în industrii creative, IT, cercetare și dezvoltare. Va fi un Silicon Valley de Cluj”, explica Emil Boc, în 2013. 

Între timp s-au finalizat cele două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM), dar drumul nu este gata nici acum. Emil Boc a postat marți, 9 noiembrie, pe Facebook un mesaj prin care anunță că drumul e aproape terminat.

Drumul Lombului (1,6 km) va fi finalizat până la sfârșitul anului. Stadiu actual: 70%

Pe un tronson de 1660 ml, prin proiectul de modernizare a drumului Lombului au fost realizate următoarele tipuri de lucrări: rețea de apă și canalizare: 100%; rețea de energie electrică: 100%; carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70% și iluminat public cu LED: 60%.

”Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM). Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru. Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 mil euro și se vor genera cel puțin 1000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară ș.a.

De asemenea, în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de. 64.797,65 mp”, a spus Emil Boc.

Până acum, nu s-a mutat niciunul dintre cei 100.000 de locuitori promiși de Emil Boc în 2013 și nicio firmă nu a cumpărat teren pentru a se dezvolta acolo. 

Întrebarea care se pune, cum va realiza Primăria Cluj-Napoca 9 km de metrou din 2022 până la finele anului 2026, dacă un drum obișnuit a durat 8 ani?

Boc, despre ”mini Metroul” Clujului, cu numai 9 stații: Este vital să facem Metrou la Cluj. Este un ”must”

Comentarii Facebook