Miercuri 6 Iulie

Lombul va avea un drum cu patru benzi și va putea ”găzdui” 100.000 de locuitori. Cum va arăta Silicon Valley de Cluj - VIDEO

 

Dealul Lombului va căpăta o altă față în următorii 15 ani, urmând că găzduiască un mic oraș de 100.000 de locuitori, crede primarul Emil Boc.

 

Avem o suprafață totală în Lomb de 267 de hectare. Este o suprafață disponibilă pentru lucru de 237 de hectare. Centrul de Industrii Creative și IT ocupă o suprafață de 7,34 de hectare. Mai avem un Centru de dezvoltare a afacerilor, care este în evaluare în momentul de față și probabil că anul viitor va începe lucrarea și la el. 

 

Mai avem 8,4 hectare pentru casele familiale date tinerilor și revoluționarilor în Lomb de primarul Funar. De asemenea, mai avem depus spre aprobare proiectul de drum de patru benzi pentru acces în zona Lombului, pe proprietatea Primăriei, astfel încât să realizăm un acces modern în această zonă. 

 

Proiectul coroană este Cluj Inovation City, pe o suprafață de 202 de hectare. Acest proiect vrem să-l depunem alături de Consiliul Județean Cluj la Uniunea Europeană, care va însemna peste 100.000 de locuitori în următorii 15 ani și peste 20.000 de locuri de muncă în industrii creative, IT, cercetare și dezvoltare. Va fi un Silicon Valley de Cluj”, a explicat Emil Boc. 

 

Între timp se lucrează la Centrul de Industrii Creative și IT. ”E un proiect de 10 milioane de euro, aproximativ 42 de milioane de lei. Vor fi cel puțin 26 de intreprinderi mici, mijlocii și mari, care vor da locuri de muncă clujenilor, fiind practic un incubator de afaceri de mare dimensiune. Proiectul este finanțat de la Uniunea Europeană și co-finanțat de către Primăria Cluj-Napoca”, a mai spus Emil Boc.

 

Firmele vor putea sta trei ani în acest centru și nu vor plăti chirie, după care vor trebuie să se mute și să lase locul altor start-up -uri.


Comentarii Facebook