După 20 de ani, Liceul Avram Iancu este modernizat. Cât investește Primăria Cluj-Napoca în școli

 

Liceul Avram Iancu este refațadizat cu fonduri de la Primăria Cluj-Napoca, după 20 de ani de la inaugurare. 

 

La Liceul Avram Iancu valoarea lucrărilor de investiții se ridica la 604.000 de lei. Asta înseamnă refațadizare, laboratoare, zugrăvii interne și amenajarea sălii de sport. Lucrările trebuie finalizate până în data de 10 septembrie, pentru a fi gata pentru ziua de 16 septembrie. Din 1990 clădirea de la Avram Iancu nu a fost deloc refațadizată. De aceea am făcut de aici o prioritate”, a declarat primarul Emil Boc.

 

La liceul Avram Iancu învață 1.050 de elevi, iar directoarea Arina Negru a declarat că o altă prioritate ar fi găsirea unui alt spațiu pentru mutarea ciclului primar. ”Sunt clase care își desfășoară orele după-amiaza, ceea ce nu este normal. Ar putea fi o idee să ne mutăm cu ciclul primar în altă clădire”, a spus Arina Negru.

 

În acest an, Primăria a investit 1,7 milioane de euro în modernizarea școlilor. ”În această vară facem lucrări de reparații la 77 de unități școlare. Valoarea totală a investițiilor este de 4,5 milioane de lei, adică peste un milion de euro, pentru reparații, refațadizări, modernizări la școli.

 

Primăria efectuează lucrări de reparații în valoare de 3 milioane de lei și pentru curțile școlilor din municipiul Cluj-Napoca. Dacă adunăm banii vedem că este o investiție de 1,7 milioane de euro pentru modernizări la școli”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook