Drumul prin pădurea Hoia a fost amenajat pentru ca Salanță să aibă drum spre șantierul blocurilor - FOTO


Poliția Locală precizează că drumul prin pădurea Hoia a fost a fost amenajat pentru accesul utilajelor spre șantierul lui Vasile Salanță, dezvoltatorul imobiliar. 

Am primit răspunsul Poliției Locale la interpelarea referitoare la execuția lucrărilor de consolidare și lărgire a drumului prin Pădurea Hoia. 

Conform informațiilor furnizate de Poliția Locală, reprezentantul firmei care a pietruit drumul prin pădure a declarat că “lucrările au fost demarate pentru a facilita accesul utilajelor de mare tonaj la terenurile de pe UAT Florești, în vederea curățării acestora” 

Sunt câteva întrebări care îmi vin în minte în marginea acestei declarații. 

Concret, ce lucrări de “curățenie” necesită utilaje de mare tonaj? 

Despre ce tonaj vorbim, mai exact, încât este nevoie de consolidarea drumului?  

De ce sunt curățate terenuri înspre care nu există alt drum de acces decât cel prin Pădurea Hoia?”, a întrebat consilierul local, Alexandra Oană.

Aceasta crede că afirmațiile Poliției Locale ”confirmă nu doar cele mai mari temeri ale iubitorilor de natură și specialiștilor de mediu, ce trag un semnal de alarmă privitor la efectele devastatoare pe care asemenea lucrări le au asupra ecosistemului din zona Hoia, ci și cele mai negre previziuni ale urbaniștilor, adică un nou ansamblu de locuințe ce debutează fix invers decât ar trebui: construcția înaintea infrastructurii, într-o zonă complet nesistematizată. 

Așa începe un viitor coșmar urbanistic, ce nu e “cartier” decât cu numele, întrucât îi lipsește cea mai elementară dotare și anume un drum de acces corespunzător. 

Mi se pare absurd că amenda aplicată executantului lucrării ilegale de pietruire a drumului e mai mică decât amenda pentru organizatorul marșului de protest împotriva ilegalității comise și nu pot decât să mă bucur că USAMV au depus o plângere penală în acest caz. 

Am solicitat administrației să ia măsuri pentru a preveni folosirea acestui traseu drept o centură de ocolire a orașului sau drept drum tehnic pentru dezvoltarea imobiliară a extremității de nord-est a comunei Florești și am propus demararea unor amenajări minimale pentru împiedicarea tranzitului cu autovehicule prin Pădurea Hoia. 

De asemenea, în lista de amendamente pe care le-am depus la bugetul pe anul 2021 am propus finanțarea studiului științific care să fundamenteze creșterea gradului de protecție a întregii zone sălbatice dintre Florești, Baciu, Suceagu și Cluj-Napoca. 

Pădurea Hoia este unul dintre reperele Clujului și așa trebuie să rămână!”.

Comentarii Facebook