Marti 24 Noiembrie

Drumul judeţean Fundătura-Cornești a fost asfaltat - FOTO

 

Drumul judeţean 109B Fundătura-Cornești a fost asfaltat, pe porțiunea cuprinsă între km 0 şi 17. 

 

Lucrările de modernizare a drumului au constat în realizarea de fundaţii, aşternerea stratului de piatră spartă, schimbarea podeţelor, realizarea de ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic cu o grosime de şase centimetri şi a stratului de uzură cu o grosime de patru centimetri. 

 

Pentru a se verifica măsura în care lucrările de asfaltare au respectat exigenţele impuse de normativele în vigoare şi cerinţele expres formulate de către beneficiar - Consiliul Judeţean Cluj, calitatea stratului de asfalt, respectiv grosimea şi consistenţa acestuia, au fost verificate prin prelevarea de carote de către un laborator specializat în domeniu.

 

Mă bucură faptul că „zestrea” de drumuri judeţene reabilitate prin lucrări ample, în profunzimea lor, începute cu refacerea fundaţiei, s-a îmbogăţit cu un sector pe care s-a turnat covorul asfaltic în două straturi şi pe care se poate circula în cele mai bune condiţii. În acelaşi timp, tocmai pentru că este vorba despre lucrări complexe de care ne dorim să beneficiem cât mai mulţi ani, am dispus verificarea cu stricteţe a calităţii şi a conformităţii tuturor lucrărilor executate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

 

Lucrările de investiţii şi modernizare a DJ 109B Fundătura – Corneşti au fost realizate în cadrul ”Programului de lucrări de modernizare şi reabilitare” aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 180 din 22 iulie 2016.

.

Comentarii Facebook