Dorinel Munteanu, candidatul PMP Cluj la Senat: Vreau baze sportive ca cea din Gheorgheni la fiecare 20.000 de oameni și mai multe ore de sport (P)


PMP Cluj a prezentat principalii candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie: Dorinel Munteanu (Senat), fostul component al Generației de Aur a fotbalului românesc, și profesorul Avram Fițiu (Camera Deputaților).

La evenimentul de prezentare a participat și secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, care a prezentat și principalele trei teme de campanie ale partidului la nivel național: reforma în sănătate, educație și siguranța publică prin dezvoltarea unor legi care să dea putere poliției în lupta cu clanurile mafiote.

”Vedeta” evenimentului a fost Dorinel Munteanu, fostul component al Generației de Aur, care a antrenat atât Universitatea Cluj, cât și CFR Cluj. ”Am ales să candidez de aici pentru că iubesc Clujul, am locuit aici și am proprietăți aici. Sunt legat de acest oraș și îi înțeleg foarte bine pe  clujeni. 

Principalul meu proiect politic este legat de sport. Vreau să încep de jos și să dezvolt centre de tineret, unde copiii să poată veni să practice sport. Vorbind despre Cluj, cred că ar trebui să fie Baze Sportive precum cea din Gheorgheni la fiecare 20.000 de locuitori, cu tot cu bazine de înot. Sportul a fost uitat de parlamentari, de politicieni și rezultatele nu trebuie să mire pe nimeni.

Cred că în școli ar trebui să se facă 3 ore de sport pe săptămână și să se pună baza pe atletism, pentru ca de acolo vine sănătatea și dezvoltarea tineretului. Trebuie să știe să alerge, pentru că așa se dezvoltă și se mișcă”, a spus Dorinel Munteanu. Despre CFR Cluj a spus că echipa are rezultate foarte bune, dar că s-a implicat în discuții cu investitorii pentru a susține U Cluj. ”Dacă se va merge pe ideea păstrării echipei în administrarea Primăriei Cluj-Napoca, atunci trebuie o finanțare mai consistentă pentru a se ajunge în Liga 1. Dacă se va merge pe un finanțator privat, atunci trebuie unul cu putere, pentru că U Cluj este un mare brand al României”, a mai spus Dorinel Munteanu.

Prezenta la conferința de presă ca și gazdă, senatorul Cristian Lungu a for întrebat de ce candidează de la Sălaj și nu de la Cluj: ”Logica politică nu se aliniază totdeauna cu o logică umană. În ultimii ani m-am dedicat doar Clujului, ceea ce s-a văzut și la alegerile locale, când pentru prima dată în istoria filialei, am intrat în Consiliul Județean. Dacă unele județe rămân la alegerile parlamentare sub un scor de prag electoral, ele afectează media națională.

Știind că, aici, ca președinte la Cluj am trei locomotive electorale: Dorinel Munteanu, Fițiu și Vereșiu, nu doar că pot menține scorul de la locale, ci chiar pot aduce un plus, singura alegere logică pentru Sălaj, în calitate de senator de Salaj, eram eu. Sunt singurul care să poată ducă organizația peste scorul electoral de 5% și să nu afecteze media partidului la nivel de întreaga țară”, a precizat liderul PMP Cluj Cristian Lungu.

Listă Senat PMP Cluj:

1. Dorinel Munteanu

2. Ioan Vereșiu

Listă Camera Deputaților PMP Cluj:

1. Avram Fițiu

2. Andrei Maxim

3. Adrian Nap

4. Ioan Racolța

5. Florin-Călin Borbely

Material realizat de SC DHC MEDIA NET SRL la comanda Partidul Miscarea Populara- filiala Cluj

Comentarii Facebook