Doi membri USR Cluj, suspendați din partid. Uniunea este în plină fierbere


Daniel Giurcă și Cosmin Stoenoiu, de la USR Cluj, au fost suspendați din partid timp de şase luni, respectiv un an, pentru că fi spart baza de date a partidului şi ar fi şters minutele de la şedinţe.

Decizia a fost luată de conducerea partidului, la pachet cu alte suspendări și excluderi din partid a unor membri.

Biroul Național al USR a decis, miercuri seara, excluderea din partid a Claudiei Postelnicescu și suspendarea din formațiune pentru o perioadă de trei luni a lui Ciprian Lupaș, unul dintre fondatorii USR Sălaj, scrie Digi 24.

USR Cluj a cerut acum câteva zile demisia lui Dan Barna printr-o scrisoare semnată de preşedintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean,, care acuză modul în care a fost tratat ”cazul Olimpia Ardeleanu.

Către Dan Barna, preşedintele USR

Biroul Judeţean al filialei USR Cluj constată că modul în care a fost tratat cazul Olimpia Ardeleanu (n.red.: Ardelean) de la început până în prezent a cauzat prejudicii majore de imagine USR-ului.

Considerăm că decizia de excludere adoptată de Biroul Naţional sub conducerea dumneavoastră este total disproporţionată cu faptele imputate, mai ales având în vedere circumstanţele atenuante, conform cărora se poate considera că Olimpia Ardeleanu a îndeplinit doar un rol de avertizor de integritate.

De asemenea, modul în care a fost prezentată această decizie public şi intern în USR ne arată clar că nici pe dumneavoastră, nici pe echipa dumneavoastră de la conducerea partidului nu vă interesează stingerea conflictelor din interiorul USR.

Din punctul de vedere al BJ USR Cluj, actuala conducere şi-a dovedit incapacitatea de a vindeca rănile partidului şi e interesată doar de lupta cu adversarii interni.

Pentru prejudiciile de imagine majore cauzate de acest mod de conducere, domnule preşedinte Dan Barna, Biroul Judeţean al filialei USR Cluj vă solicită demisia.

Domnule Dan Barna, va rugăm să permiteţi partidului să îşi revină, să se vindece. Faceţi pasul în spate, acum când încă mai poate fi salvată imaginea USR, înainte de alegerile locale.

O demisie a dumneavoastră ar duce şi la deblocarea activităţii Biroului Naţional, for pe care îl conduceţi şi care de când şi-a început actualul mandat s-a dovedit a fi complet disfuncţional, nereuşind să ia nici măcar o singură decizie politică cu impact asupra activităţii USR.

Biroul Judeţean USR Cluj

Cătălin Sălăgean, preşedinte USR Cluj”.

Comentarii Facebook