Din 78 de someri din Cluj si Salaj, 16 si-au gasit un loc de munca in urma proiectului AMPOSDRU


78 de someri din Cluj si Salaj au beneficiat de pregatire profesionala timp de 17 luni, in domeniile: manager imbunatatire procese, operator introducere, validare si prelucrare date, auditor in domeniul calitatii si comunicare in limba engleza.


"Dintre cei 78 de someri care au participat la proiect, 16 au reusit sa isi gaseasca un loc de munca dupa 6 luni de la finalizarea cursurilor, ceea ce inseamna ca proiectul si-a atins scopul. Ne bucuram ca am reusit sa depasim numarul limita, adica noi am reusit sa avem 78 de persoane care au beneficiar de consiliere profesionala, deci proiectul viza sa nu avem mai putin de 70. Este un lucru imbucurator pentru noi", a precizat Letitia Selescu, in cadrul conferintei de presa de joi, 8 martie.

 

"Ca noutate acest proiect a adus infiintarea unui manual de proceduri contabile-financiare. Aceasta carte este cea mai moderna metoda de management din lume, care la noi in ultimii ani a inceput sa fie intordusa, desi in lume exista deja. Am abordat progresiv programul de pregatire si consiliere si am efectuat cursuri de manager imbunatatire procese, operator introducere, validare si prelucrare date, auditor in domeniul calitatii si comunicare in limba engleza, care au dus la obtinerea a 78 de certificate. De asemenea, un numar de 10 persoane au fost initaiate pentru a reusit sa aiba propria afacere. Putem spune ca ne-am atins indicatorii. Asta nu inseamna ca din cei 300 de persoane nu si-au gasit de munca, insa ei nu sunt obligati sa ne aduca nou adeverintele, sa ne demonstreze acest lucru si astfel nu putem sa spunem cu exactitate cati si-au gasit de munca in afara de cei 78. Ceea ce mai pot spune despre ca intre noi si cursanti a fost o cumunicare foarte buna, cursanti cara, pe parcursul stagiilor de 2 luni le-am platit subventie lunara de 600 de lei, in functie de modul de participare la cursuri. Un criteriu oblogatoriu a fost ca ei sa aiba prezenta de 90% la cursuri, iar cei 78 au fost alesi in urma unor sedinte de consiliere", a spus Letitia Selescu, manager proiect.


Proiectul "O INVESTITIE IN CUNOASTERE ADUCE INTOTDEAUNA CELE MAI MARI BENEFICII" s-a derulat timp de 17 luni in regiunea Nord Vest, iar 323 de persoane au beneficiat de sesiuni de informare si consiliere.


Proiectul a fost implementat de SC T SMART SERVICII SRL si este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, "Investeste in oameni".

Valoarea totala a proiectului este de 1.914.290,00  lei , din care finantarea nerambursabila acordata de AMPOSDRU reprezinta echivalentul a 95% ,respectiv 1.818.575,50  lei.

Comentarii Facebook