Dezvăluire incredibilă din cazul UIOREANU. De ce atingea plicurile cu bani cu BATISTA

 

O persoană din anturajul lui Horea Uioreanu a dezvăluit că acesta verifica plicurile cu bani cu batista. 

 

Fosta secretara a lui Uioreanu, Rocsana Contraș, a fost audiată în dosarul politicianului și a povestit tot despre plicul cu 45.000 de lei adus la biroul lui Horea Uioreanu de directorul general de la firma DIFERIT SRL, din Cluj Napoca, Grigore Vădean. ”În timp ce eram singură în secretariat s-a prezentat un domn care avea asupra lui un plic de culoare maro, voluminos, pe care l-a pus pe masă spunând că este pentru domnul președinte. Deși l-am întrebat cum se numește și ce conține plicul acesta a refuzat să îmi spună, insistând că este pentru domnul președinte, după care a plecat lăsând plicul la mine pe birou”, a declarat fosta secretară a lui Uioreanu, la proces.

 

Rocsana Contraș a spus că plicul doldora cu bani a fost lăsat la secretariat, iar când a venit Uioreanu la birou acesta a refuzat să atingă plicul. ”Președintele a intrat în biroul său, a luat o batistă cu ajutorul căreia a deschis plicul, constatând că erau bani, fără să pot spune despre ce sumă era vorba ... În continuare cu președintele ne-am dus la pază pentru a verifica camerele de supraveghere, am verificat registrul în care se consemnau persoanele care intrau în Consiliul Județean Cluj, însă nici domnul președinte nu și-a dat seama cine este persoana aceea”, a mai spus Rocsana Contraș.

 

Horea Uioreanu l-a sunat atunci pe șeful lui de cabinet, Răzvan Pop, cel care a turnat tot la DNA, și i-a spus să dispară plicul, neștiind de la cine este. Pentru a se elucida, Uioreanu a căutat pe internet ca să afle cine este Grigore Vădean de la firma DIFERIT SRL, neștiind pentru ce a primit banii. ”Ne-am reîntors la cabinetul președintelui și acesta l-a sunat pe Pop Răzvan (n.n. șeful de cabinet al lui Uioreanu și principalul martor al DNA), căruia i-a spus textual să dispară plicul respectiv”, a spus Rocsana Contraș.

 

După câteva zile, timp în care instituția a vuit că banii erau pentru campania electorală, misterul s-a elucidat. ”Pop Răzvan a spus cuiva și am auzit și eu că banii respectivi reprezentau o donație pentru campania Elenei Uioreanu”, a mai spus Rocsana Contraș.

 

În dosarul întocmit de procurorii DNA, aceștia au scris că Uioreanu i-a cerut lui Răzvan Pop să cumpere o lampă cu lumină flurescentă pentru a verifica banii, dar acest lucru este infirmat de secretara. ”Nu știu nimic despre o verificare a banilor pentru a nu fi marcați”, a spus acesta. Citește AICI ce au scris procurorii DNA.

 

Persoana de la firma Diferit care a lăsat banii nu este pusă sub acuzare pentru vreo infracțiune.

Comentarii Facebook