Deputatul PDL Cluj, Petru Calian, propune accizarea bauturilor racoritoare!


Deputatul PDL de Cluj, Petru Calian, propune accizarea bauturilor racoritoare pentru a aduce si mai multi bani la bugetul condus de seful lui, Emil Boc.

Parlamentarul clujean sustine ca astfel bugetul s-ar "ingrasa" cu inca 1,5 miliarde de euro pe an si romanii au fi mai sanatosi.

"Propun introducerea unei accize pe bauturile racoritoare carbogazoase sau necarbogazoase, cu continut de zahar sau îndulcitori, ca o masura pentru sanatatea populatiei. De asemenea, o astfel de acciza medie de circa 0,90 de euro pe hectolitru ar duce la înregistrarea unor venituri suplimentare la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamna un plus la PIB de 1,2 la suta, raportat la consumul actual de astfel de bauturi", a anuntat deputatul PDL Petru Calian.

Deputatul a mai spus ca a discutat propunerea cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Petru Calian crede ca banii vor putea fi folositi de Ministerul Sanatatii sau de cel al Agriculturii.

 

Citeste si...

Noi dezvaluiri despre "sexgate - ul" de la Cluj. Deputatul Petru Calian, acuzat ca a incercat sa forteze o tanara sa intretina relatii sexuale

Deputatul Petru Calian a primit "Crucea Transilvaniei"! Parlamentarul este implicat in scandalul cu prostituate de la "Nana Club"

Comentarii Facebook