Deputatul Dohotaru: Clujul a ratat în timpul pandemiei să regândească designul urban din perspectiva mobilității


Deputatul independent Adrian Dohotaru a criticat pista de biciclete de pe strada Regele Ferdinand, inaugurată de Emil Boc, dar vine cu alte vești proaste.

S-a enervat lumea pe bună dreptate văzând cât de înguste sunt pistele de biciclete pe strada Ferdinand, proaspăt renovată. Vestea bună e că pistele sunt provizorii, nu respectă proiectul și se vor lărgi.

Vestea proastă e alta: Clujul a ratat în timpul pandemiei să regândească designul urban din perspectiva mobilității. Administrația Boc putea să traseze o rețea de piste de biciclete în tot orașul, chiar și provizoriu, așa cum au făcut-o curajos alte orașe din Europa. Nu a făcut-o. Dar nici nu au fost forțe civice și politice îndeajuns de puternice ca să pună tema asta pe agenda publică.

Dar noi discutăm doar dacă e destul de lată pista pe o stradă de câteva sute de metri. Dacă atâta presiune facem noi, atâta o să facă și administrația. Vorba lui Noam Chomsky: „The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum...”.”

Foto: Ovidiu Nistor

Comentarii Facebook