Dejul, primul oras din judet cu parcare subterana! Va avea 80 de locuri si se construieste la pachet cu o Hala Agroalimentara


Primaria municipiului Dej a lansat o licitatie publica pentru construirea unei hale agroalimentare si a unei parcari subterane pe strada Alexandru Szapos. Valoarea investitiei este de 5.2 milioane de lei.

Investitia va fi facuta pe locul fostei piete publice, care a fost dezafectata si unde primaria a vrut in urma cu cativa ani sa construiasca un hotel si 200 de locuri de parcare.

"Proiectul era o utopie si am spus acest lucru inca de atunci. Pe strada Alexandru Szapos a fost in permanenta piata zeci de ani, asa ca era absurd sa fie schimbata utilitatea. Acum revenim si incercam sa construim o piata cu 80 de locuri de parcare subterana", a declarat pentru Stiri de Cluj Morar Costan, primarul municipiului Dej.

Licitatia a fost organizata in luna noiembrie 2010, dar firma care a castigat si care a oferit suma de 6.5 milioane de lei, a renuntat la investitie. "Au motivat ca au crescut preturile la materiale si suma nu mai acopera lucrarea asa ca nu isi mai permit sa faca nimic. Am fost nevoiti sa organizam o noua licitatie si acum asteptam ofertele in maxim 20 de zile pentru a putea da drumul la lucrare pana la inceputul lui martie", a mai afirmat primarul Morar Costan.



Parcarea subterana va avea 80 de locuri si tot proiectul trebuie finalizat in termen de 30 de luni.

Comentarii Facebook