Dedeman, despre dosarul Sorin Apostu: Sotia primarului ne-a asistat la cumpararea terenului


Compania Dedeman a precizat ca a colaborat intr-un singur contract cu sotia primarului, Monica Apostu, care a asigurat asistenta juridica pentru cumpararea terenului.

"Pentru o corecta informare a opiniei publice, dorim sa aducem la cunostinta datele de mai jos. Printr-o regretabila coincidenta, persoana care ne-a asistat in calitate de avocat la cumpararea terenului necesar constructiei magazinului este acum suspectata intr-un dosar penal cu privire la realizarea de acte de coruptie.
 
In cazul nostru, prestatia si prezenta avocatei este mentionata si certificata in mod expres de catre notarul public in continutul contractului de vanzare-cumparare. Onorariul aferent i-a fost achitat in baza unui contract de asistenta juridica. Nu au existat si nu exista alte raporturi de colaborare cu aceasta avocata. In afara acestui onorariu nu s-au efectuat niciun fel de alte plati catre avocata respectiva.

In ceea ce priveste Autorizatia de construire, aceasta a fost obtinuta de catre vanzator, fiind emisa cu doua luni inainte de data incheierii contractului de vanzare - cumparare", au precizat reprezentantii Dedeman intr-un comunicat de presa.

Compania a anuntat ca nu are niciun contract incheiat cu Primaria Cluj-Napoca, "din care sa obtina venituri si consideram regretabila si nedreapta asocierea numelui companiei noastre cu fapte de coruptie. Niciodata compania Dedeman si managementul acesteia nu au realizat sau incurajat acte de coruptie. Avem credinta ca o companie care sa dainuie in timp nu poate fi construita decat prin munca cinstita si cu respectarea legilor. Totodata, ne exprimam convingerea ca autoritatile statului vor reusi sa duca la bun sfarsit demersurile de a elimina coruptia si infractionalitatea de orice fel din Romania", se mai arata in documentul citat.

 

Procurorii sustin ca primarul Sorin Apostu ar fi eliberat autorizatii de constructie mai multor companii, intre care si Dedeman, iar sotia lui ar fi oferit consultanta juridica acestor societati. Anchetatorii sustin ca aceste contracte ar fi fost fictive si reprezentau spaga.

Compania Dedeman respinge aceste acuzatii si mentioneaza ca a avut cu Monia Apostu un singur contract, privind cumpararea terenului pe din Cluj-Napoca pe care a fost ridicat magazinul de bricolaj.

Comentarii Facebook