Masinile vor fi in continuare ridicate in Cluj-Napoca! Vezi ce as a scos din maneca Primaria

 

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sustin ca masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate in continuare din oras, urmand sa fie aplicate prevederile Legii Politiei Locale.

"Instanta a precizat ca anuleaza hotararea de consiliu local 149 / 2009 pentru ca are la baza un cadru legal care a fost abrogat in 2010. Curtea de Apel a dispus anularea articolului 4, astfel ca am informat Politia Locala si cel putin astazi, luni, 21 noiembrie, nu se vor mai face ridicari sau blocari de roti. Totodata, trebuie mentionat ca a fost adoptata legea 155/ 2010, legea Politiei Locale, care clarifica cadrul legal de ridicare si blocare a autoturismelor. Astfel ca serviciul de ridicari si blocari isi va relua activitatea zilele urmatoare in baza acestui act normativ", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Conducerea Politiei Locale Cluj urmeaza sa redacteze o noua propunere de hotatare care va fi dezbatuta de consilierii locali in urmatoarea sedinta.

"Avem alt cadru legal si o sa facem o hotarare prin care stabilim regulamentul de ridicare si blocare a rotilor, in baza legii 155. Va fi intocmit un regulament de procedura in care se va spune cand, cum si in ce conditii vor fi ridicare masinile sau blocate rotile. Decizia Curtii de Apel Cluj nu ii salveaza de ridicarea masinii, pe soferii cand blocheaza accesul in imobile si pun in pericol ordinea publica", a mai spus Oana Buzatu.

Curtea de Apel Cluj a anulat hotararea consiliului local 149/2009, care reglementa ridicarea masinilor si blocarea rotilor pe domeniul public, in urma unui proces intentat de o clujeanca amendata de doua ori de politia locala.

 

Citeste mai jos totul despre procesul castigat de Anca Pojar...

Nu se mai ridica masini in Cluj-Napoca si nici nu se mai blocheaza roti! Vezi ce spune avocatul care a invins sistemul

Comentarii Facebook