De ce nu a vrut administrația Boc să cumpere celebrul hotel Melody, un simbol al Clujului: „va fi scos la vânzare simbolul zero al acestui oraș”


Celebrul Hotel Melody, un simbol al orașului, a fost vândut Fundației Sapientia, care patronează Universitatea Sapienția, finanțată de statul ungar, în anul 2020. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune, iar acum viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, explică decizia autorităților.

Amintim că în fostul hotel Melody va funcționa Centrul Tradițiilor Transilvane din cadrul Universității Sapienția, iar acolo vor fi organizate cursuri de dansuri populare. Nu se știe prețul de vânzare al imobilului, care este monument istoric, iar conform legii putea fi cumpărat în primul rând de Primăria municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj sau Ministerul Culturii. Potrivit Legiii 422 din 2001, monumentele istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute numai în condiţiile exercitării dreptului de preemţiune ale statului român, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării.

Foștii proprietari au fost obligați să informeze și permită statului să cumpere proprietatea, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În fostul hotel puteau fi mutate instituții de cultură ale statului român, care acum își desfășoară activitatea în condiții improprii. 

De ce nu a cumpărat Primăria Cluj Hotelul Melody

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a explicat decizia Primăriei de a nu achiziționa imobilul. Potrivit acestuia, Primăria ar fi „economisit” bani din buget pentru un alt obiectiv.

Primăria nu poate cumpăra toate clădirile din zona centrală. Am spus foarte clar că ne interesează Hotelul Continental, pentru că bugetul este limitat, iar atunci când hotelul Continental va fi scos la vânzare, care cred că este simbolul zero al acestui oraș, atunci ne vom exercita dreptul de preempțiune întrucât este un obiectiv strategic pentru Cluj”, a declarat marți, viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale. 

Citește și: Boc ANUNȚĂ că va cumpăra hotelul Continental indiferent de preț. În 2014, nu îl voia că e SCUMP, după cum spunea Radu Moisin

conti.jpeg

Comentarii Facebook