De ce fuge din Cluj CON-A, firma care construieste Sala Polivalenta! Laszlo Attila: Ne-au spus ca mai bine suspendam lucrarile si anulam contractul VIDEO


Primaria Cluj-Napoca este incoltita din toate partile in proiectul de construire a Salii Polivalente. Dupa ce Tribunalul Cluj a spus ca pretul de atribuire a lucrarii este prea mic, acum firma care face lucrarile fuge din Cluj.

Lucrarea a fost suspendata de Primaria Cluj-Napoca in urma sentintei Tribunalului Cluj, care a dispus reluarea procedurii de atribuire a licitatiei, castigata in 2010 de CON-A, in detrimentul ACI, firma care a atacat ulterior in instanta hotararea. Oferta celor doua firme a diferit enorm, CON-A s-a angajat ca termina lucrarea cu 50,9 milioane de lei, iar ACI cu 91 de milioane.

Primaria urmeaza sa decida: daca ataca cu recurs decizia, atunci lucrarile continua, iar daca va da curs sentintei, atunci licitatia se va reatribui.

Viceprimarul Lazlo Attila a dezlavuit in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, ca a avut un soc in momentul in care i-a intrebat pe patronii CON-A ce solutie vad ei la aceasta problema.

"Cand am avut o discutie si i-am intrebat (n.red. pe cei de la CON-A) care ar fi rezolvarea acestei situatii. Atunci, trebuie sa recunosc ca am fost putin surprins. Raspunsul a fost ca cel mai bine ar fi sa suspendam lucrarile sau sa anulam contractul si ceea ce a ramas sa scoatem la licitatie. Nu este interesul nostru al clujenilor sa face asa ceva", a spus Laszlo Attila.

"Firma respectiva este, din ceea ce stiu eu de la Sibiu, cu un picior inspre insolventa. Nu are lichiditati deloc. Din informatia mea rezulta ca acesta a fost pretul lor si de atat au lucrat. De unde graba aceasta de a suspenda lucrarile? Sentinta in cauza este executorie, dar se pune in executare la cerinta unei parti. Dar aici nu a cerut nimeni nu a cerut sa puna in executare sentinta", a spus jurnalistul Mihai Soica.

"Diferentele cand sunt de 10-15% fata de studiul de fezabilitate ridica un semn de intrebare. Ceea ce face firma aceasta se incadreaza intr-un lung sir de tunuri", a afirmat si senatorul Marius Nicoara, candidat la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Viceprimarul Laszlo Attila a mai spus ca lucrarea este terminata in proportie de 65%.

 

Laszlo Attila: Sala Polivalenta nu trebuie sa ajunga o ruina, ca si Spitalul de urgenta din Manastur VIDEO

Comentarii Facebook