Daniel Buda: PSD - ALDE tergiversează achiziția rachetelor PATRIOT. România e în pericol

 

Tergiversarea aprobării de către majoritatea PSD-ALDE a achiziționării rachetelor PATRIOT ”generează vulnerabilități de securitate pentru România, aruncând-o din nou sub umbrela unei Rusii tot mai rapace!”, crede europarlamentarul Daniel Buda. 

 

Comportamentul iresponsabil al membrilor Comisiei de Apărare din Senat aparținând majorității PSD-ALDE, care au refuzat să asigure cvorumul de sedință în vederea aprobării proiectului de lege privind finalizarea achiziționării sistemului PATRIOT, demonstrează iresponsabilitatea celor care mimează de altfel astăzi guvernarea. 

 

Dincolo de dezastrul dintr-o economie bazată doar pe consum și fără o creștere consistentă a producției, iată că și puțina  credibilitate din zona securității a fost făcută praf și pulbere. România, situată într-o zonă geo-politică complexă și dificilă în același timp, avea nevoie ca de aer de întărirea relațiilor și a parteneriatului  cu SUA și cu ceilalți actori din zona de securitate. Iar cuvântul dat nu doar că trebuie respectat, el trebuie să fie și întărit prin fapte neîndoielnice că ai capacitatea de a fi un partener serios în orice moment, nu doar într-un conflict armat. Zeci de ani influența Rusiei în România a fost covârșitoare și profund nefastă. 

 

Astăzi, comportamentul iresponsabil al unei guvernări nocive a demonstrat că nici în timp de pace nu sunt în stare să își respecte angajamentele, darămite în timp de război. Atât România cât și celelalte state trebuie să înțeleagă că cetățeanului american nu i se poate cere la nesfârșit să plătească pacea și securitate în regiune iar angajamentele asumate trebuie să fie respectate dincolo de interesele personale sau ale unui grup care, în mod vremelnic se află la guvernare”, a precizat europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj. 

 

Țara nu este și nu va fi a voastră, domnule Dragnea și domnule Tăriceanu. Iar gesturile voastre iresponsabile lovesc într-o Românie și așa șubrezită de demersurile care au aruncat-o la groapa de gunoi a Europei. Tocmai de aceea, vă solicit public să vă respectați angajamentele asumate față de SUA”, a mai adăugat Buda.

Comentarii Facebook