Daniel Buda, omul lui Emil Boc, și-a cumpărat 2 apartamente de 500.000 de euro. Acum regretă: ”Am fost atrași de mirajul creditelor foarte ieftine”


Daniel Buda, unul dintre cei mai bogați politicieni din Cluj, cu venituri substanțiale atât de la Parlamentul European, dar și de la cabinetul notarial, și-a cumpărat două apartamente în Bruxelles, atras de creditele ieftine.

Daniel Buda a luat um împrumut de jumătate de milion de euro, dar nu este în pericol să nu aibă din ce să plătească. Împreună cu soția lui, care este tot notar, câștigă 1000 de euro pe zi.

Daniel Buda, ”umbra” lui Emil Boc în politică, a cumparat două apartamente mai mici și a făcut din ele unul mare. Pentru un credit de 500.000 de euro, Buda pretinde că plătește dobânda pe 20 de ani de doar câteva mii de euro.

Este vorba de fapt de un singur apartament care se află într-o clădire pe două paliere și vă spun sincer că a fost una dintre greșelile pe care le-am făcut în viață deoarece am fost atrași de mirajul creditelor foarte ieftine în Bruxelles, apartamentele au înghițit foarte mulți bani pentru a fi renovate”, a spus Daniel Buda, europarlamentar PNL, ajuns acolo după ce nu a mai fost votat de clujeni în 2012. 

Cum a ajuns Daniel Buda europarlamentar, după ce era ”șomer” politic în 2012

Sursele politice au afirmat că atunci, la alegerile europarlamentare din 2014, s-a făcut un joc murdar în PDL. Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, rămas fără post după ce a pierdut lupta pentru un scaun de deputat la alegerile din 2012, i-a luat locul la europarlamentare lui Rareș Niculescu, fostul șef de campanie al lui Emil Boc, când acesta a luat primul mandat de primar. în 2004. Niculescu a fost apoi răsplătit și a avut două mandare în Parlamentul European (unul pe jumătate și altul întreg).

Duelul politic din 2014 a fost unul interesant. La mitingul electoral din martie 2014, președintele PDL, Vasile Blaga, l-a anunțat pe Rareș Niculescu drept candidat al PDL pentru regiunea de Nord-Vest, pe scena amplasată în Piața Lucian Blaga. ”Minunea” a ținut până a doua zi, când lucrurile s-au schimbat. 

PDL a depus lista cu candidații la Biroul Electoral Central, iar în locul lui Rareș Niculescu apărea Daniel Buda.

Decizia privind candidature sa la alegerile europarlamentare a fost luată la nivelul conducerii. Am convenit cu Rareş Niculescu să se implice în alte proiecte la nivelul judeţean şi naţional. Este posibil să candideze pe locul Steluţei Cătăniciu, care ar putea fi vacantat din cauza incompatibilităţii. Este o decizie care mă onorează, dar mă şi responsabilizează în acelaşi timp”, spunea atunci Buda. 

Sursele citate spun, însă, că jocul a fost mult mai amplu. Emil Boc era atunci cu un picior în partidul lui Traian Băsescu și Elena Udrea, iar șefii PDL voiau să se asigure că acesta va face campanie pentru partid, așa că l-au pus pe Buda, știind că Emil Boc este legat de omul lui de încredere. Așa a și fost, Emil Boc s-a implicat și l-a susținut puternic pe Daniel Buda, aflat la al doilea mandat de europarlamentar. 

Comentarii Facebook