Boc spune că are NUMAI un ofertant pentru Centura Metropolitană a Clujului, dar zilele trecute zicea că e bătaie pe proiect - FOTO


Primarul Emil Boc este fericit că o singură Asociere de firme a depus o ofertă pentru Centura Metropolitană a Clujului. Ciudat este că termenul a fost prelungit, după ce chiar primarul spunea că este un interes ridicat pentru acest proiect. Se pare că interesul ridicat a fost numai în declarațiile publice. 

Veste bună pentru centura metropolitană a Clujului. Avem un ofertant la licitația pentru realizarea Centurii. Urmează perioada de evaluare, maxim 90 zile lucrătoare. 

Azi s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, tronsonul 2, în valoare de 3.525.487.694,39 lei fără TVA, valoare de licitație. 

A fost depusă o oferta din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden. 

Precizez faptul că licitația pentru primul tronson al Centurii metropolitane a fost adjudecată”, a declarat primarul Emil Boc.

Emil Boc spunea la a doua prelungire a termenului de depunere a ofertelor că e bătaie pe acest proiect

Tronsonul 2, care începe la intrarea în Cluj-Napoca, este în licitație. Sunt mai mulți ofertanți care au solicitat prelungirea termenului, care este partea plină a paharului pentru că data trecută a trebuit să reluăm licitația pentru că nu a venit nimeni. 

Sunt de făcut viaducte, tuneluri, e o lucrarea complexă. Ne așteptăm să avem participanți. Dar ANAP a cerut să prelungim cu 2 săptămâni pentru că nu este timp suficient, deci termenul va fi de 20 noiembrie pentru depunerea ofertelor, asta pentru a respecta toate procedurile legale. Este o licitație specifică și trebuie ca anunțul să se publice și în jurnalul oficial al Uniunii Europene”, a declarat Emil Boc, în 9 noiembrie. 

Licitația a mai fost anulată o dată pentru că nicio firmă nu a depus vreo ofertă. Ulterior, prețul acestui proiect a crescut și acum se pare că sunt companii interesate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dar cert este că nu e nicio grabă din partea Primăriei Cluj-Napoca, pentru că nu există fonduri disponibile pentru realizarea centurii de 1,5 miliarde de euro. Cu cât se amână mai mult, costurile vor fi mai mari și mai greu de acoperit. 

Primarul Emil Boc le dă o veste proastă celor blocați în trafic: Pe Centura Metropolitană, lotul mare, nu se va lucra în 2024

Comentarii Facebook