Daniel Buda: Liderii USL sunt ipocriți în privința revizuirii legii fundamentale

 

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, consideră că liderii USL sunt ipocriți pentru că cer modificarea Constituției abia acum în prag de campanie electorală. 

 

Buda susține că, de aproximativ 6 luni de când sunt la guvernare, liderii USL au manifestat ignoranţă şi indiferenţă faţă de orice prioritate legislativă, dar acum îşi doresc o revizuire a legii fundamentale, însă strict în deplin acord cu propriile interese.

 

Le amintesc liderilor USL, care nu o dată au dat dovadă că priorităţile lor guvernamentale şi parlamentare primează în faţa interesului naţional, de faptul că legea fundamentală are nevoie de modificări,  înainte de toate, în concordanţă, cu evoluţia politică, administrativă şi economică şi evident în deplin acord cu statutul de ţară membră cu drepturi depline în Uniunea Europeană. În acest sens România are obligaţia, înainte de toate de a introduce, în Constituţie tratatul fiscal ratificat de ţara noastră. Însă orice solicitare în acest sens a fost în permanenţă tratată cu ignoranţă de USL.

 

Pe de altă parte, sigur, că proiectul de revizuire a Constituţiei are în vedere şi restabilirea relaţiilor de colaborare între principalele instituţii ale statului şi nu de subjugare ale acestora. Din acest motiv, revizuirea Constituţiei trebuie să aibă în vedere în principal voinţa cetăţenilor şi nu a politicienilor. Aşadar, le recomand liderilor USL să nu uite de faptul că încă mai sunt în slujba cetăţeanului, să dea dovadă de responsabilitate, să nu procedeze şi în cazul revizuirii legii fundamentale la fel cum au procedat cu toate celelalte acte legislative şi proceduri parlamentare  pe care le-au călcat efectiv în picioare”, a declarat preşedinte PDL Cluj, deputatul Daniel Buda.

 

Comentarii Facebook