Daniel Buda câștigă 21.000 de euro pe lună, în plus față de leafa de europarlamentar. E pe locul doi în Parlamentul European

 

Europarlamentarul PDL, Daniel Buda, ocupă locul 2 în topul europarlamentarilor cu venituri din alte activităţi, având un câștig de peste 21.000 de euro pe lună.

 

Conform bazei EU Integrity Watch, lansată luni de Transparency International, Daniel Buda este pe locul doi între europarlamentari în privința venitului încasat din alte activități.

 

Pe primul loc este Nathalie Griesbeck (Franţa, ALDE) care câștigă 30.000 de euro pe lângă salariul lunar de europarlamentar, de 8.000 de euro.

 

Daniel Buda câștigă 21.000 de euro, din care peste 10.000 de euro sunt câştigaţi din activităţi notariale. Buda face bani și din creşterea ovinelor, acesta deţinând 179 de ovine, conform Mediafax.ro.

 

Dintre europarlamentarii români cu venituri mari pe lângă salariul de la UE se numără Monica Macovei (PPE), cu 6.000 de euro din 12 activităţi externe (membru în diverse organizaţii şi asociaţii), şi de Victor Negrescu (S&D) - peste 4.000 de euro, europarlamentarul PSD fiind lector la SNSPA şi Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir.

 

Dintre cei 32 de europarlamentari români, 14 (printre care şi viitorul comisar Corina Creţu) nu au alte activităţi.

 

Transparency International consideră că europarlamentarii ar trebui să furnizeze informaţii mult mai detaliate privind activităţile şi veniturile externe.

Comentarii Facebook