Dan Voiculescu vrea demisia lui Băsescu: ”A încălcat grav Constituția”


Dan Voiculescu, acționar majoritar al trustului media ”Intact” și președinte fondator al Partidului Conservator, consideră că președintele Traian Băsescu ar trebui să fie suspendat, pentru că a încălcat Constituția, influențând Justiția din România.

"Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: "(...) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă... a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT." "Eu l-am sunat să-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!'", arată Dan Voiculescu, într-un comunicat.

"Abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituţie, care consacra separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă. În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei", mai precizează Voiculescu.

La sfârşitul lunii iulie, Dan Voiculescu a declarat că dacă ar depinde de el l-ar suspenda chiar mâine pe Traian Băsescu.

"Dacă ar depinde de mine aş face-o mâine", a spus el. "Dar PC singur nu are o majoritate care să îi permită acest lucru. Dacă şi PNL va fi de acord şi vom convinge PSD-ul să fie de acord sigur că o vom facem. Nu am iniţiat această discuţie", a spus Voiculescu.

Comentarii Facebook